Burmesters dyreste snart klar

forfatter

Dieter Burmester startet å bygge high-end forsterkere for 40 år siden. I dag er de en av de mest velkjente og anerkjente forsterker- og høyttalerprodusentene, i high-end-klassen. For det er kun high-end de driver med.

På et event i sommer, feiret Burmester 40 år i bransjen, men uten Dieter Burmester som døde i 2015.

Der presenterte de blant annet en nesten ferdig utgave av monoforsterkeren 159, som vi først så på high-end messen i Munchen i 2016. Siden den gang har forsterkeren endret form og design, og er faktisk litt mindre enn Burmester 909. Som den erstatter.

Forsterkeren ble unnfanget av Dieter Burmester selv, og prosjektet som startet i 2011, er ikke ventet å være klar for salg før i 2018.

(Foto: Produsenten)

Den veier drøye 160 kilo sies det, og prisen blir i overkant av 100.000 Euro for et par.

Forsterkeren har en spesiell oppvarmingssekvens som trenger 20 minutter på å varme opp forsterkeren til optimal temperatur. Den har også et topplokk som må skyves unna for å slå på forsterkeren. Der kan man også stille inn dempingsfaktoren som er ment å brukes for å tilpasse utgangstrinnet til ulike høyttalerbelastninger.

I følge Burmester, skal 159 være i stand til å levere opptil 3,5 kW effekt når det er nødvendig.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.