Search
Generic filters

Behringer kjøper TC Group

Dermed skifter kjente merker som Tannoy og Lab-gruppen eiere.

Music Group, eid av Ulrich «Uli» Behringer, er i ferd med bli et av verdens mektigste selskaper innen proff lyd. Foruten Behringer som er kjent for sine gunstig prisede PA-produkter, eier Music Group også velrennomerte merker som Midas, Klark Teknik og Turbosound.

Nå har de altså lagt sin elsk på danske TC Group som kontrollerer en rekke tradisjonsrike merkevarer. Deriblant skotske Tannoy og svenske Lab gruppen, samt White Audio, TC Electronic og TC Helicon.

Skjermbilde 2015-05-03 kl. 18.02.30

Tannoy er med sine 80 år en av verdens eldste og mest respekterte høyttalerprodusenter. Svenske LAB gruppen er på sin side kjent for sine ekstremt kraftige og avanserte forsterkere til profesjonell bruk.

Spennende teknologier
Nå havner hele virksomheten altså hos Music Group, Uli Behringers Hong Kong-baserte selskap.

music-group-acquires-tc-group-e1430409951577

«Music Group står for nådeløs fokus på innovasjon. Vi har løpende fulgt med på hvilke merker, som kan supplere våre andre historiske merker. Her var TC Group en ideell match på grunn av sine merker i verdensklasse og imponerende teknologier. Jeg er meget stolt over å kunne ønske TC Group velkommen i familien,» sier grunnlegger og administrerende direktør Uli Behringer i en pressemelding.

Ulrich "Uli" Behringer
Ulrich «Uli» Behringer

Spesialist på effektiv produksjon
Kjøpet innebærer at Behringers øvrige firmaer får adgang til de patenter og teknologier, som blant andre TC Electronic og TC Helicon eier, og omvendt. Det skal bli interessant å se, hvilket utstyr – og til hvilke priser, dette kan føre til i fremtiden. Music Group har investert over 100 millioner US dollar i automatiserte produksjonslinjer. En liten «by» av fabrikker i Zhongshan, Guangdong-provinsen i Kina er dedikert til produksjon av Behringer-utstyr.

Behringer_city
«Behringer City» i Guandong, Kina.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.