Pro Audio

Dermed skifter kjente merker som Tannoy og Lab-gruppen eiere.
Annonse
Annonse
forfatter

Music Group, eid av Ulrich «Uli» Behringer, er i ferd med bli et av verdens mektigste selskaper innen proff lyd. Foruten Behringer som er kjent for sine gunstig prisede PA-produkter, eier Music Group også velrennomerte merker som Midas, Klark Teknik og Turbosound.

Nå har de altså lagt sin elsk på danske TC Group som kontrollerer en rekke tradisjonsrike merkevarer. Deriblant skotske Tannoy og svenske Lab gruppen, samt White Audio, TC Electronic og TC Helicon.

Skjermbilde 2015-05-03 kl. 18.02.30

Tannoy er med sine 80 år en av verdens eldste og mest respekterte høyttalerprodusenter. Svenske LAB gruppen er på sin side kjent for sine ekstremt kraftige og avanserte forsterkere til profesjonell bruk.

Spennende teknologier
Nå havner hele virksomheten altså hos Music Group, Uli Behringers Hong Kong-baserte selskap.

music-group-acquires-tc-group-e1430409951577

«Music Group står for nådeløs fokus på innovasjon. Vi har løpende fulgt med på hvilke merker, som kan supplere våre andre historiske merker. Her var TC Group en ideell match på grunn av sine merker i verdensklasse og imponerende teknologier. Jeg er meget stolt over å kunne ønske TC Group velkommen i familien,» sier grunnlegger og administrerende direktør Uli Behringer i en pressemelding.

Ulrich "Uli" Behringer
Ulrich «Uli» Behringer

Spesialist på effektiv produksjon
Kjøpet innebærer at Behringers øvrige firmaer får adgang til de patenter og teknologier, som blant andre TC Electronic og TC Helicon eier, og omvendt. Det skal bli interessant å se, hvilket utstyr – og til hvilke priser, dette kan føre til i fremtiden. Music Group har investert over 100 millioner US dollar i automatiserte produksjonslinjer. En liten «by» av fabrikker i Zhongshan, Guangdong-provinsen i Kina er dedikert til produksjon av Behringer-utstyr.

Behringer_city
«Behringer City» i Guandong, Kina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.