Behringer kjøper TC Group

Dermed skifter kjente merker som Tannoy og Lab-gruppen eiere.

Skrevet av / 03.05.15 - 17:13
Behringer kjøper TC Group

Music Group, eid av Ulrich «Uli» Behringer, er i ferd med bli et av verdens mektigste selskaper innen proff lyd. Foruten Behringer som er kjent for sine gunstig prisede PA-produkter, eier Music Group også velrennomerte merker som Midas, Klark Teknik og Turbosound.

Nå har de altså lagt sin elsk på danske TC Group som kontrollerer en rekke tradisjonsrike merkevarer. Deriblant skotske Tannoy og svenske Lab gruppen, samt White Audio, TC Electronic og TC Helicon.

Skjermbilde 2015-05-03 kl. 18.02.30

Tannoy er med sine 80 år en av verdens eldste og mest respekterte høyttalerprodusenter. Svenske LAB gruppen er på sin side kjent for sine ekstremt kraftige og avanserte forsterkere til profesjonell bruk.

Spennende teknologier
Nå havner hele virksomheten altså hos Music Group, Uli Behringers Hong Kong-baserte selskap.

music-group-acquires-tc-group-e1430409951577

«Music Group står for nådeløs fokus på innovasjon. Vi har løpende fulgt med på hvilke merker, som kan supplere våre andre historiske merker. Her var TC Group en ideell match på grunn av sine merker i verdensklasse og imponerende teknologier. Jeg er meget stolt over å kunne ønske TC Group velkommen i familien,» sier grunnlegger og administrerende direktør Uli Behringer i en pressemelding.

Ulrich "Uli" Behringer
Ulrich «Uli» Behringer

Spesialist på effektiv produksjon
Kjøpet innebærer at Behringers øvrige firmaer får adgang til de patenter og teknologier, som blant andre TC Electronic og TC Helicon eier, og omvendt. Det skal bli interessant å se, hvilket utstyr – og til hvilke priser, dette kan føre til i fremtiden. Music Group har investert over 100 millioner US dollar i automatiserte produksjonslinjer. En liten «by» av fabrikker i Zhongshan, Guangdong-provinsen i Kina er dedikert til produksjon av Behringer-utstyr.

Behringer_city
«Behringer City» i Guandong, Kina.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top