TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Audio-Technica AT-ART20

Helt spesiell Moving Coil pickup

forfatter
Publisert 06.07.22 - 11:46

De skryter ikke av det selv, men Audio-Technica har laget pickuper i 60 år og sånn sett er den nye AT-ART20 nesten som en jubileumspickup å regne. Den uvanlig vakre utformingen skiller seg ut, men det gjør sannelig det som er på innsiden også.

Der finner man en litt spesiell måte å lage pickuper på, og Hideo Matsushita – Audio-Technicas grunnlegger – ville nok vært stolt over den spesielle konstruksjonen. Som vi kjenner fra testen av den fantastiske AT-ART1000, en av de aller beste MC-pickupene der ute.

Her er den 0,28 mm tynne nålearmen i boron, og de to magnetene er plassert i den karakteristiske V-formen vi kjenner fra ART1000.

at art20 07
Magnetkrets

Nålearmen er festet til armaturet med en ny hylse med bedre demping og større stivhet, som demper resonanser bedre. Alt er montert på en plate i titan som er lettere enn stål og hjelper pickupen til å nå en øvre frekvens på 50 kHz.

Frekvensområdet er oppgitt til 20 – 50.000 Hz, mens kanalseparasjonen skal være 30 dB. Sporingsvinkelen er 20 grader, og pickupen skal ha 1,8 gram stiftrykk. Utgangspenning? Den er oppgitt til 0,55 mV (1 kHz, 5 cm/s), som er midt på treet for en MC-pickup.

at art20 02
at art20

Øvrige data er 9 gram masse, 13 × 10-6 cm/dyn (100 Hz) ettergivenhet, 25 μH (1 kHz) induktans, 12 ohms spolemotstand, og ≥ 100 Ohm belastningsimpedans.

Pickupen leveres med messingskruer i ulike lengder, og har gjengede skruehull som forenkler monteringen i armen.

Prisen er ikke klar i lokal valuta, med en estimert pris rundt 2900 dollar, burde bety rundt 30.000 kr her. Et godt stykke under ART1000 altså.

at art20 01
at art20

 

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Audio-Technica AT-ART1000

Konstruksjonen er unik og lyden er i referanseklasse, men det krever at man vet hva man driver med.

DS Audio DS-002

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend