Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Altibox og Electrocompaniet lager musikk

Med trådløse produkter for seriøse lyd- og bildeopplevelser i norske hjem.

Skrevet av / 30.01.14 - 10:53
Altibox og Electrocompaniet lager musikk

Electrocompaniet er først og fremst kjent som hi-fi-produsent, men har i senere tid også satset hardt innen bilde. Blant annet med sine EMP Blu-ray-spillere. De er også på gang med 4K Ultra-HD videoteknologi, men det må vi vente litt lenger på.

Altibox er leverandør av internett og kabel-TV over fiber, og sammen med Electrocompaniet skal de nå lage musikalske toner.

Modulbasert lyd og bilde
De to selskapene har nemlig inngått i et samarbeid om modulbaserte, trådløse produkter i den nye serien EC Living. Det dreier seg om trådløse løsninger for alle rom i huset, med støtte for både surroundlyd og bilde i HD-kvalitet. Altibox sine TV- og strømmetjenester blir da sømløst integrert i systemet.

Kjøkken_høyttaler_Kobber_Altibox (1)

Fokus på design
Allerede tidlig i planleggingen ble fokus på design sett som en av de viktigste forutsetningene for å nå en ny og ukjent brukergruppe, og designstudioet Ghost Design i Stavanger ble involvert fra start for å utvikle designkonsept for denne nye målgruppen. At vi ikke ønsker flere “dingser” hjemme, og at de vi velger må fremstå som designelementer tilpasset interiøret forøvrig, har vært en viktig anerkjennelse. At vi selv ønsker å velge utseende på hi-fi-anlegget, men uten at det skal gå på bekostning av kvalitet, opplevelse eller nødvendigvis pris. 

Produktene
Serien består av fire produkter, som gir deg frihet til å bygge ut anlegget til å dekke alle lyd- og bildefunksjoner til hele huset. Du kan legge til så mange høyttalere du vil, og alt innhold streames trådløst fra mobilen, Spotify eller Wimp. Utseendet på modulene kan tilpasses dine egne preferanser, og du kan velge mellom kobber, aluminium, sort aluminium, to typer eik og plast i flere farger. Høyttalertrekket kommer også i to farger.

EC Living hevdes å være de første produktene i verden som setter lyd og bilde i en større sammenheng, ved at en hi-fi-produsent går sammen med en kabel-TV-leverandør for totalt integrerte tjenester. Altibox-kunder vil selvsagt kunne kjøpe produktene via Altibox.

De første EC Living- produktene kommer i august, med priser fra 3.000 til 7.000 kroner.

electrocompaniet.no
altibox.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top