Musikkspiller

Koreanske Calyx viste en spennende bærbar musikkspiller på CES-messen, som endelig er klar for å shippes til kundene.
Annonse
Annonse
forfatter

Spilleren ble vist på CES 2014 i Las Vegas i januar, men det har tatt sin tid å få den ferdig. De første kundene får sine spillere i disse dager, og etter det kommer turen til Europa.

Les testen av to rimelige HD-spillere her

Calyx Audio model M, som den kalles, koster 999 Dollar i USA, cirka 6500 kr, og stiller med en integrert digital-til-analog konverter, som er i stand til å spille av lydfiler med opp til 32-bit/384 khz oppløsning.

Den nærmeste konkurrenten i denne prisklassen er Astell & Kern.

Den er med andre ord klar for de høyoppløste lydformatene som det stadig blir lettere å finne på nett, og den støtter selvsagt de forgjettede DSD-filene som noen audiofile sverger til. Den er en av få spillere som også støtter 128DSD og DXD-filer i samme pakke.

Annonse

Musikken lagres på et SD- og et mikroSD-minnekort, og signalbehandlingen foretas av en DAC fra ESS Labs (ES9018S-2M) som forer en hodetelefonene via et forsterkertrinn som opererer i klasse A, bygget upp av diskrete komponenter for å holde støy og forvrengning på et minimum.

calyx_m2

Den kan også brukes som en DAC for andre lydkilder, for eksempel en laptop, koblet til Calyx M via en mikro USB-kontakt.

En 4.65″ stor pekeskjerm (720HD OLED)  med ripesikkert Gorilla glass, dekker operativsystemet M:USE, som ligner litt på Android, men er utvilket spesielt for Calyx M. Skjermen viser albumcovere og gir brukeren tilgang til alle låtene i albumet, uten at man må lage spillelister først.

Les mer her.

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!