Search
Generic filters

Calyx M nærmer seg

Koreanske Calyx viste en spennende bærbar musikkspiller på CES-messen, som endelig er klar for å shippes til kundene.

Spilleren ble vist på CES 2014 i Las Vegas i januar, men det har tatt sin tid å få den ferdig. De første kundene får sine spillere i disse dager, og etter det kommer turen til Europa.

Les testen av to rimelige HD-spillere her

Calyx Audio model M, som den kalles, koster 999 Dollar i USA, cirka 6500 kr, og stiller med en integrert digital-til-analog konverter, som er i stand til å spille av lydfiler med opp til 32-bit/384 khz oppløsning.

Den nærmeste konkurrenten i denne prisklassen er Astell & Kern.

Den er med andre ord klar for de høyoppløste lydformatene som det stadig blir lettere å finne på nett, og den støtter selvsagt de forgjettede DSD-filene som noen audiofile sverger til. Den er en av få spillere som også støtter 128DSD og DXD-filer i samme pakke.

Musikken lagres på et SD- og et mikroSD-minnekort, og signalbehandlingen foretas av en DAC fra ESS Labs (ES9018S-2M) som forer en hodetelefonene via et forsterkertrinn som opererer i klasse A, bygget upp av diskrete komponenter for å holde støy og forvrengning på et minimum.

calyx_m2

Den kan også brukes som en DAC for andre lydkilder, for eksempel en laptop, koblet til Calyx M via en mikro USB-kontakt.

En 4.65″ stor pekeskjerm (720HD OLED)  med ripesikkert Gorilla glass, dekker operativsystemet M:USE, som ligner litt på Android, men er utvilket spesielt for Calyx M. Skjermen viser albumcovere og gir brukeren tilgang til alle låtene i albumet, uten at man må lage spillelister først.

Les mer her.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.