Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google Pixel 8a er her

Googles sommerøkonomimodell er her. Den har fått ny prosessor og programvare og et helt arsenal av AI-funksjoner, men er ellers på mange måter lik sin forgjenger.

Skrevet av / 07.05.24 - 18:00
Google Pixel 8a er her

Det er seks måneder siden Google lanserte sin flaggskiptelefon Pixel 8 Pro og lillebror Pixel 8. Og akkurat som i fjor, slipper Google nå en litt billigere mellomklassemodell halvveis mellom generasjonene.

I likhet med forgjengeren, Google Pixel 7a, er Google Pixel 8a en litt nedskalert versjon av standard Google Pixel 8. Men til en pris godt under listeprisen.

 

Pixel-8a_Aloe-1 Pixel-8a_Porcelain-1 Pixel-8a_Bay-1 Pixel-8a_Obsidian-1
<
>
Google Pixel 8a kommer i fire farger. (Foto: Google)

I likhet med de to fullprismodellene har Google Pixel 8a den nyeste generasjonen av Googles egen prosessor, Tensor G3. Så det er like mye hestekrefter under panseret som toppmodellen, Pixel 8 Pro, som vant prisen for årets high-end smarttelefon i 2023.

Goggle Pixel 8a får også det samme arsenalet av AI-baserte funksjoner som Google Pixel 8, inkludert Audio Magic Eraser for å fjerne distraherende bakgrunnsstøy i videoer, Magic Editor for å endre objekter i bildet, og Best Take for å velge og kombinere de beste versjonene av deltakerne i gruppebilder. Den får også Circle to Search, der du kan søke ved å tegne en sirkel rundt det søkte elementet på en skjerm.

Får Android 21

Google Pixel 8a er selvfølgelig også utstyrt med Android 14. Og den vil forbli oppdatert når det gjelder programvare i rekordlang tid. Hele syv år. Og det gjelder både operativsystemet og sikkerhetsoppdateringer. Så hvis du kjøper en Pixel 8a når den kommer i salg, kan du allerede nå begynne å glede deg til å kjøre Android 21 på den – i 2031!

Les også Like sterk som storebror Google Pixel 8 er den nesten perfekte kompaktmobilen. Bare kameramodulen skiller den fra toppmodellen.

Men vi har fortsatt å gjøre med en økonomimodell som ikke trenger å konkurrere for hardt med prestisjemobilene fra Google. Og bortsett fra det ovennevnte er det få oppgraderinger sammenlignet med fjorårets modell. Det er fortsatt et 64 Mp hovedkamera og 13 Mp ultravidvinkel på baksiden. Og et 13 Mp selfie-kamera. Sensoren er ny, men Google-representanter innrømmet selv på pressekonferansen at kameradesignet var «stort sett uendret» på maskinvaresiden.

Det samme gjelder minne og lagring, som er henholdsvis 8 GB og enten 128 GB eller 256 GB. Akkurat som fjorårets modell.

Den 6,1» OLED skjermen er også veldig lik Pixel 7a. Skjermoppløsningen er den samme 2400 x 1080 piksler. Men oppdateringsfrekvensen er nå variabel opp til 120 Hz, og lysstyrken er økt til 1 400 nits (mot 1 000 nits på Pixel 7a).

(Foto: Google)

Pris og tilgjengelighet

Google Pixel 8a vil være tilgjengelig for kjøp fra 14. mai. 128 GB-versjonen koster 6.690 kroner og 256 GB-versjonen koster 7.490 kroner

Vi kommer snart tilbake med en anmeldelse.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top