Search
Generic filters

Google er klar med Android 11

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Siden Googles årlige utviklerkonferanse Google IO ble avlyst på grunn av korona, bruker søkemotorgiganten alternative metoder for å presentere sine viktigste nyheter: Det gjelder ikke minst Android, som er verdens mest udbredte mobile operativsystem.

I et ferskt blogginnlegg (som ble forsinket en uke på grunn av Black Lives Matter-demonstrasjonene i USA), ramser Google opp de viktigste nyhetene i Android 11, som lanseres senere i år.

Her er noen av de viktigste nye finessene til Android-brukerne:

People-first notifications-’bubbles’: Et helt nytt varslingsssystem som gjør det lettere enn noensinne å svare på samtaler på tvers av ulike apper.

Contextual keyboard autofill: Selve svarene blir også hurtigere å skrive med Gboard, som automatisk kommer med forslag til emojis og tekst baseret på den aktuelle samtalen. Det vil også gjøre det lettere å fylle ut diverse skjemaer.

Updated voice access: Stemmestyringen i Android 11 har også blitt også optimalisert, slik at det blir lettere å styre mobilenheten med stemmen.

Easier device controls: Brukeren får lettere tilgang til tilknyttede smart home-enheter ved å holde power-knappen nede (long press).

One-time permissions: I stedet for å gi appene permanent tilgang, kan man give apper engangs-tilgang til mikrofon, kamera eller posisjon.

Auto-reset: Hvis der går længe mellem brugen af en specifik app, vil Android 11 nulstille dens privatlivsindstillinger og give besked om dette.

Google skriver videre i blogginnleget, at de i år har valgt å droppe å live-streame nyhetspresentasjonen. I stedet kan interesserte få mer informasjon om Android 11 ved å besøke en egen nettside for Android-utviklere.

Via Googles Beta-program gjøres beta-versionen av Android 11 bli tilgjengelig allerede fra i dag for brukere av Googles egne Pixel-mobiler (fra versjon 2 og oppoverr), mens beta-versjonen til andre mobilprodusenter som bruker Android kommer i løpet av de neste ukene.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Slik kommer Huaweis neste Mate 40-serie til å se ut.
Vi loves topp lyd til lav pris.
Quick Charge 5 lover halv oppladning av et typisk smarttelefonbatteri på bare fem minutter.
Den ser retro ut, men JBL 4349 er en helt ny toveis studiohøyttaler – med 12-tommers basselement og et stort diskanthorn.
Bilder av Samsung Galaxy Z Fold 2 lekket på nett.
Amazons halvt oversatte nettside har lekket på nett
Apple bekrefter nå hva mange har hatt mistanke om: Vi blir nødt til å vente litt lenger på iPhone 12
Uten Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistert.

Aktuelle tilbud

Annonse

Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

Sony Xperia 1 II (kamera)

Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

Oneplus 8 Pro (kamera)

Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.