Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Google er klar med Android 11

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Siden Googles årlige utviklerkonferanse Google IO ble avlyst på grunn av korona, bruker søkemotorgiganten alternative metoder for å presentere sine viktigste nyheter: Det gjelder ikke minst Android, som er verdens mest udbredte mobile operativsystem.

I et ferskt blogginnlegg (som ble forsinket en uke på grunn av Black Lives Matter-demonstrasjonene i USA), ramser Google opp de viktigste nyhetene i Android 11, som lanseres senere i år.

Her er noen av de viktigste nye finessene til Android-brukerne:

People-first notifications-’bubbles’: Et helt nytt varslingsssystem som gjør det lettere enn noensinne å svare på samtaler på tvers av ulike apper.

Contextual keyboard autofill: Selve svarene blir også hurtigere å skrive med Gboard, som automatisk kommer med forslag til emojis og tekst baseret på den aktuelle samtalen. Det vil også gjøre det lettere å fylle ut diverse skjemaer.

Updated voice access: Stemmestyringen i Android 11 har også blitt også optimalisert, slik at det blir lettere å styre mobilenheten med stemmen.

Easier device controls: Brukeren får lettere tilgang til tilknyttede smart home-enheter ved å holde power-knappen nede (long press).

One-time permissions: I stedet for å gi appene permanent tilgang, kan man give apper engangs-tilgang til mikrofon, kamera eller posisjon.

Annonse

Auto-reset: Hvis der går længe mellem brugen af en specifik app, vil Android 11 nulstille dens privatlivsindstillinger og give besked om dette.

Google skriver videre i blogginnleget, at de i år har valgt å droppe å live-streame nyhetspresentasjonen. I stedet kan interesserte få mer informasjon om Android 11 ved å besøke en egen nettside for Android-utviklere.

Via Googles Beta-program gjøres beta-versionen av Android 11 bli tilgjengelig allerede fra i dag for brukere av Googles egne Pixel-mobiler (fra versjon 2 og oppoverr), mens beta-versjonen til andre mobilprodusenter som bruker Android kommer i løpet av de neste ukene.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. atle hagen

    11.06.20 at 10:53

    Får huawei denne oppdateringen også?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.