Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Google er klar med Android 11

Ny beta-versjon er tilgjengelig allerede fra i dag!

Skrevet av / 10.06.20 - 19:15
Google er klar med Android 11

Siden Googles årlige utviklerkonferanse Google IO ble avlyst på grunn av korona, bruker søkemotorgiganten alternative metoder for å presentere sine viktigste nyheter: Det gjelder ikke minst Android, som er verdens mest udbredte mobile operativsystem.

I et ferskt blogginnlegg (som ble forsinket en uke på grunn av Black Lives Matter-demonstrasjonene i USA), ramser Google opp de viktigste nyhetene i Android 11, som lanseres senere i år.

Her er noen av de viktigste nye finessene til Android-brukerne:

People-first notifications-’bubbles’: Et helt nytt varslingsssystem som gjør det lettere enn noensinne å svare på samtaler på tvers av ulike apper.

Contextual keyboard autofill: Selve svarene blir også hurtigere å skrive med Gboard, som automatisk kommer med forslag til emojis og tekst baseret på den aktuelle samtalen. Det vil også gjøre det lettere å fylle ut diverse skjemaer.

Updated voice access: Stemmestyringen i Android 11 har også blitt også optimalisert, slik at det blir lettere å styre mobilenheten med stemmen.

Easier device controls: Brukeren får lettere tilgang til tilknyttede smart home-enheter ved å holde power-knappen nede (long press).

One-time permissions: I stedet for å gi appene permanent tilgang, kan man give apper engangs-tilgang til mikrofon, kamera eller posisjon.

Auto-reset: Hvis der går længe mellem brugen af en specifik app, vil Android 11 nulstille dens privatlivsindstillinger og give besked om dette.

Google skriver videre i blogginnleget, at de i år har valgt å droppe å live-streame nyhetspresentasjonen. I stedet kan interesserte få mer informasjon om Android 11 ved å besøke en egen nettside for Android-utviklere.

Via Googles Beta-program gjøres beta-versionen av Android 11 bli tilgjengelig allerede fra i dag for brukere av Googles egne Pixel-mobiler (fra versjon 2 og oppoverr), mens beta-versjonen til andre mobilprodusenter som bruker Android kommer i løpet av de neste ukene.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Google er klar med Android 11”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top