Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Spesifikasjoner for PS5 Pro har blitt lekket

Ikke bare er den hemmelige konsollen ekte, nå vet vi også hvor rask den blir.

Skrevet av / 21.03.24 - 08:00
Spesifikasjoner for PS5 Pro har blitt lekket

Det skjer stadig noe nytt på Playstation-fronten. Først fikk vi den oppdaterte Playstation 5 Slim med en mindre formfaktor. Og nå går det rykter om at en kraftigere modell er på vei. Som vanlig har Sony verken bekreftet eller avkreftet ryktene. Samtidig har det lekket ut spesifikasjoner som ingen har kunnet avskrive så langt. Mye tyder på at PS5 Pro er en realitet.

Det hele startet da Youtube-kanalen Moore’s Law Is Dead publiserte en video med bilder av dokumentasjon. Insider Gaming gikk gjennom fakta. Deretter publiserte de en ny artikkel med flere detaljer.

Den største oppgraderingen i den nye modellen er at prosessoren får en «high cpu frequency mode», en ikke uvanlig funksjon i dataprosessorer. Selv om det bare er en økning på 10 prosent, skal det gi nesten 60 prosent høyere hastighet i ray tracing. Den skal også ha en oppskaleringsfunksjon «Playstation Spectral Super Resolution», maskinlæringsarkitektur og selvfølgelig en AI-akselerator. Det er også snakk om fremtidig støtte for 8K-oppløsning.

Les også PS5-oppdateringen rulles ut nå Lyden i DualSense-kontrolleren får litt kjærlighet i ny oppdatering.

I dokumentet står det også at en standard Playstation 5 og en Playstation 5 Pro vil være tilgjengelig i butikkene fra lanseringsdatoen. Eksisterende spill vil kunne oppdateres for å dra nytte av den høyere ytelsen. De vil for eksempel kunne tilby høyere oppløsning, høyere bildefrekvens og oppgradert Ray Tracing-grafikk.

Det rapporteres at Sony ikke er særlig fornøyd med lekkasjen, og at de har satt i gang en etterforskning for å finne kilden.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Lyd & Bilde
Scroll to Top