Nyhet

En ny Xbox med buet design, ingen diskstasjon og planlagt lansering neste år

Kodenavn "Brooklin" er dukket opp i rettsdokumenter.

Skrevet av / 19.09.23 - 14:32
En ny Xbox med buet design, ingen diskstasjon og planlagt lansering neste år

Microsoft ser ut til å planlegge oppdateringer for både Xbox Series X og Series S i 2024, i hvert fall ifølge rettsdokumenter fra Microsofts pågående søksmål mot Federal Trade Commission (FTC) i forbindelse med oppkjøpet av Activision Blizzard.

Xbox Series X ‘Brooklin’: Et friskt pust

En av de mest iøynefallende avsløringene er neste versjon av Xbox Series X, med kodenavnet «Brooklin». Denne nye versjonen får en helt ny sylindrisk design og skroter diskstasjonen til fordel for mer intern lagringsplass, som dobles til 2 TB. Prisen forventes å forbli uendret på 499 dollar, noe som tilsvarer rundt 3 500 pund.

(Foto: Microsoft)

I tillegg til økt lagringsplass får Brooklin raskere trådløs tilkobling, mer lagringsplass, en oppdatert kontroller og et mer bærekraftig design som vil redusere strømforbruket og energiforbruket i konsollens standby-modus.

Brooklin skal også ha fått en ny USB-C-port med Power Delivery-støtte og støtte for Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2.

En annen spennende nyhet er den nye Xbox-kontrolleren med kodenavnet «Sebile». Denne kontrolleren vil ha et oppladbart og utskiftbart batteri, modulære og mer holdbare tommelstikker og knapper som skal være mer stillegående. I tillegg vil den ha akselerometer og direkte skytilkobling.

Les også Microsoft-oppkjøp av Activision Blizzard kan bli en realitet Nå er det (nesten) avgjort. Microsoft får støtte i en amerikansk domstol for sitt oppkjøp av Activision Blizzard. Den føderale domstolens vurdering går imot FTC (Federal Trade Commission), som ønsket å stoppe handelen.

Brooklin forventes å lanseres i slutten av oktober 2024, akkurat i tide til Black Friday og julesalget.

Oppdateringer til Xbox Series S

Rettsdokumentene avslører også en kommende oppdatering av den billigere og mindre kraftige Series S, med kodenavnet «Ellewood». Selv om designet forblir det samme, vil denne oppdateringen inkludere 1 TB lagringsplass, oppdaterte Wi-Fi- og Bluetooth-standarder og den nye Sebile-kontrolleren. Prisen forblir uendret.

Les også Microsoft har - snart - kjøpt Blizzard Med oppkjøpet av Activision Blizzard blir Microsoft verdens tredje største spillprodusent.

Forventet lansering for Ellewood er i slutten av september 2024.

Det er ikke bare maskinvarelekkasjer Microsoft og Xbox har opplevd i dag. En rekke planlagte prosjekter fra Zenimax tyder på at remastrede utgaver av The Elder Scrolls 4: Oblivion og Fallout 3 er under utvikling, sammen med nye Doom- og Dishonored-spill. Xbox-fans har mye å glede seg til i årene som kommer.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Racingstol til stuen

Buet 27-tommers gamingskjerm

Streaming for gamere

Billigere modell av Asus ROG Ally

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Pro-gamingmus og -tastatur

Scroll to Top