Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Medion er tilbake – med monstermaskiner

Medions gamingmerke, Erazer, er tilbake i norske butikker - og det med et beist av en gaming-bærbar. 

Skrevet av / 02.02.23 - 17:33
Medion er tilbake – med monstermaskiner

Vi har sett pressemeldinger om dem, og de ble vist på CES i forrige måned. Men bærbare maskiner med de nye Nvidia RTX 4000-serie grafikkortene og 13. generasjons Intel-prosessorene har ikke vært tilgjengelige i butikkene. Og når vi har spurt pressebyråer og importører, har svaret vært “vi vet ingenting foreløpig.” Men nå kommer de første. Og de kommer fra en helt uventet kant.

PC-produsenten Medion, som opprinnelig var tysk, men i dag er en del av Lenovo, har akkurat presentert en rekke gaming-bærbare med de nyeste godsakene fra Nvidia og Intel under panseret. Presentasjonen fant sted i Paris, og det var spennende greier vi fikk se om bord på en båt på Seinen-elva.

Erazer Beast X40 (Foto: Medion)

Toppmodellen Medion Erazer Beast X40 lever opp til sitt navn. Den 17-tommers bærbare datamaskinen har i sin beste konfigurasjon en Intel Core i9-13900HX-prosessor med 24 kjerner og opp til 5,8 GHz turbohastighet. Grafikkortet er Nvidia GeForce RTX 4090. Vi snakker altså om skikkelig kraftig maskinvare.

Mens 32 GB RAM er en selvfølge i klassen, og 2 TB lagringsplass virker passende uten å være overdrivelse, var tastaturet en overraskelse. Det er nemlig snakk om et ekte mekanisk tastatur med Cherry-taster. Men i en ekstra lav utgave, som ligner et vanlig bærbart datamaskin-tastatur – men føles behagelig annerledes!

Vannkjølt bærbar

Maskinen ble presentert med en “sidevogn” i form av en boks fylt med vifter og RGB-lys. Det var ikke, som først antatt, en ekstern grafikkprosessor à la Asus ROG Flow X13, men snarere et kjøleanlegg for vannavkjøling!

Erazer Beast X40 kan brukes selvstendig, men når det virkelig skal jobbes (eller spilles) hardt, kan man koble til kjøleenheten til datamaskinen med noen slanger. Bilentusiaster vil føle seg hjemme, da det er et fyllingsdeksel for ekstra kjølevæske på toppen. Kjøleenheten selges separat.

Medion Erazer Beast X40 lever opp til sitt navn: RTX 4090-grafikk – og ekstern vannkjøling! (Foto: John Alex Hvidlykke)

Medion har vært fraværende fra det nordiske markedet i flere år. Selskapets datamaskiner ble tidligere solgt gjennom discount-kjeden Aldi. Men Medion er tydeligvis bestemt på å bli kvitt det billige imaget, og produktutvalget ser lovende ut og langt fra billig. Toppmodellen vil koste hele 49.290 kroner når den blir tilgjengelig i midten av februar. Vannkjølerenheten er ikke inkludert i prisen, og vi har ennå ikke fått den norske prisen på den. Men med en europris på 249 euro, regner vi med at den vil koste omtrent 2.500 kroner på det norske markedet.

Den mindre modellen, Major X20. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

En mindre modell, Medion Erazer Major X20, har de samme prosessoralternativene, men må nøye seg med GeForce RTX 4070-grafikk. Norsk pris i den beste konfigurasjonen blir 27.390 kroner.

Medion Erazer vil bli solgt gjennom Proshop og NetOnNet.

Vi har som det første mediet i Europa fått muligheten til å få tak i en av de nye Erazer-maskinene, og vil så snart som mulig komme tilbake med en test.

(Foto: John Alex Hvidlykke)

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Scroll to Top