Nyhet

– Verdens beste trådløse spillmus

Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.

Skrevet av / 06.01.21 - 09:48
– Verdens beste trådløse spillmus

Kanadiske Mad Catz lanserer sin nyeste trådløse spillmus på CES, nemlig R.A.T. DWS. Utstyrt med en «hyper-responderende» 2ms DAKOTA mekanisk bryter og en high-end 16K sensor som gir musen hele 16.000 DPI oppløsning. Den har også utskiftbare og utbyttbare knapper og deler, slik at du kan bygge den opp ergonomisk til å passe din smak.

Mad Catz hevder dette er markedets beste trådløse spillmus. Både hva gjelder ytelse, men også når vi snakker om ergonomi og brukervennlighet. Justerbar støtte for håndflaten og utbyttbar støtte til lillefingeren gir bedre tilpasningsevne, og gjør man kan spille lenger uten å bli sliten i hånden. Med Mad Catz-programvaren kan du tilpasse snarveitaster og lage seriekommandoer (makroer) for hver av de 14 knappene til 4 profiler, slik at avanserte kommandoer i et spill kan adresseres til et enkelt tastetrykk.

Mad Catz R.A.T. DWS
Mad Catz R.A.T. DWS hevdes å være bedre enn alle sine konkurrenter, og er ergonomisk justerbar. Foto: Mad Catz
Les også Logitech G903 Wireless Logitechs mestermus kan stort sett alt, men det koster.

R.A.T. DWS har lynrask responstid

R.A.T. DWS er den første trådløse musen som får Mad Catz’ nye DAKOTA-bryter med 2 ms responstid. Det er 60 prosent raskere enn andre mekaniske brytere på markedet, i følge produsenten selv. Det er bygget inn en teknologi som hindrer at fjæren spretter etter den treffer metallflaten, som kan resultere i dobbeltklikk når man ikke mener det. Dette dobbeltklikket blir vanskeligere å kompensere for jo raskere bryteren opererer, men det skal altså ikke være noe problem med R.A.T. DWS.

Mad Catz R.A.T. DWS exploded
Mad Catz R.A.T. DWS har flere utskiftbare deler. Foto: Mad Catz

Trådløs kommunikasjon med PC-en skjer både via 2,4 GHz og Bluetooth 5.0. Med 2,4 GHz får du superrask 1 ms responstid, mens Bluetooth Low Latency nok vil gi noe høyere responstid men til gjengjeld gi opptil 300 timer bruk med ett eneste AA-batteri (LR6).

Tilgjengelighet og pris

De første Mad Catz R.A.T. DWS kommer i butikkene i slutten av februar, vi forventer noe senere her til lands. Prisen vet vi ikke ennå, men andre high-end gaming-mus koster typisk rundt 2.000 kroner.

Du kan se produktvideoen under.

https://www.youtube.com/watch?v=FiEEIN5Vfdo&ab_channel=MadCatz

madcatz.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Pro-gamingmus og -tastatur

IFA 2023: Nakkehøyttaler til gaming

Bærbar gaming i den dyreste klassen

Razer Razor

500 Hz AMD-gamingskjerm

Scroll to Top