Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

IFA 2023: Lenovo Legion Go og Lenovo Legion 9i

Lenovo satser stort på gaming med monster-bærbar og håndholdt konsoll.

Skrevet av / 01.09.23 - 06:00
IFA 2023: Lenovo Legion Go og Lenovo Legion 9i

På årets store elektronikkmesse i Berlin satset Lenovo først og fremst på gaming og lanserte to nye produkter i selskapets Legion-serie.

Spesielt den bærbare spill-PC-en er mest for folk med sprengt sparegris.

Lenovo Legion 9i

Ifølge Lenovo er Legion 9i selskapets første 16-tommers gaming-laptop med et uavhengig væskekjølesystem. Dette er en absolutt toppmodell som også kan brukes av utviklere og designere som jobber med tunge grafiske oppgaver.

Lenovo Legion 9i leveres med den kraftige 13. generasjons Intel Core i9-13980HX-prosessoren og Nvidia GeForce RTX 4090 Laptop GPU. I tillegg kan du velge mellom enten 64 GB overklokket 5600 Mhz Dual Channel DDR5 RAM eller 32 GB overklokket 6400 Mhz DDR5 Dual Channel RAM.

Det integrerte væskekjølesystemet gjør at maskinen kan levere opptil 230 W TDP. Kjølesystemet, som er utviklet av Lenovo i samarbeid med Cooler Master, kjører over GPUens VRAM for å kontrollere varmen under ekstreme spilløkter, og slår seg på når GPUen når 84 °C for å kjøle den ned igjen.

All kraften i Legion 9i utfolder seg på en PureSight 3.2K Mini-LED 16:10-skjerm med 165 Hz dynamisk oppdateringsfrekvens. Utviklere og kreative vil sette pris på muligheten til å veksle mellom DCI-P3 og sRBG-fargerom i den forhåndsinstallerte X-Rite-programvaren.

Maskinen leveres med et 99,99 Wh-batteri og to adaptere på 330 W og 140 W. Lagringsplassen (PCIe Gen 4 SSD) er på opptil 2 TB, og Lenovo Legion 9i er også utstyrt med Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.3.

Lenovo Legion Go

Lenovo fulgte også i Asus’ fotspor og lanserte en håndholdt spillkonsoll basert på Windows 11 i tillegg til monster-laptopen. Lenovos konkurrent til Asus ROG Ally heter Lenovo Legion Go, og den er basert på samme AMD Ryzen Z1 Extreme-prosessor som konkurrenten.

Les også Asus får Steam Deck til å ligne en dinosaur Håndholdte gamingmaskiner tar et tigersprang med Asus ROG Ally, som knuser konkurrentene og løfter drømmen om seriøs mobil gaming til nye høyder!

I tillegg er Lenovo Legion Go større på flere måter. IPS-skjermen med 144 Hz dynamisk oppdateringsfrekvens og QHD+-oppløsning måler 8,8″ (2560 x 1600 piksler) mot Asus’ 7″, og med de to kontrollerne veier Legion Go 854 gram mot Asus ROG Allys 608 gram. Konsollen leveres med opptil 16 GB RAM og 1 TB lagringsplass, som kan utvides med ytterligere 2 TB via microSD-kort.

Lenovo Legion Go
(Foto: Peter Gotschalk)

Batteriet på 49,2 Wh kan lades fra 0 % til 70 % på bare en halvtime ved hjelp av den medfølgende hurtigladeren, og en vifte med 79 lameller i flytende krystallpolymer holder enheten kjølig med mindre enn 25 dB viftestøy i Quiet Mode når stillhet er viktigst, mens enheten kan yte hele 25 W TGP i Custom Mode når du trenger all den kraften den kan levere.

Det unike er at de to er avtakbare for større fleksibilitet. Dette åpner blant annet for såkalt FPS-modus (First Person Shooter), der den høyre avtakbare kontrolleren plasseres i en medfølgende kontrollerbase som festes med en magnet. Den optiske sensoren nederst på kontrolleren gjør det mulig å sikte og styre mer presist i FPS-spill, på samme måte som med en mus.

Pris og tilgjengelighet

Lenovo Legion 9i kommer i butikkene i oktober. Veiledende utsalgspris i euro er €4 499, tilsvarende i underkant av 52 270 norske kroner.

Lenovo Legion Go
(Foto: Peter Gotschalk)

Lenovo Legion Go vil være tilgjengelig fra 31. oktober. Konsollen vil koste 799 euro, noe som tilsvarer i underkant av 9 282 norske kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Scroll to Top