Nyhet

Følsomme taster fra Razer

Razers nye gaming-tastatur reagerer forskjellig basert på hvor dypt du trykker inn tastene.

Skrevet av / 07.02.21 - 21:03
Følsomme taster fra Razer

Når du trykker hardt nok på en tast på tastaturet blir det skrevet et tegn. Men trykker du hardere, gjør det ingen forskjell.

Det vil Razer endre på. Razer Huntsman V2 Analog er et gaming tastatur med analoge optiske brytere. Nøkkelordet er «analog». Tasten registrerer ikke bare om du trykker den ned eller ikke, men også hvor langt ned.

Og nå kommer det nerdete: Tastene gir deg tre muligheter:

  • Analog inngang: Den analoge inngang emulerer en analog joystickinngang for jevnere, mer nyansert kontroll og manøvrering.
  • Justerbar aktivering: Spillere kan stille inn og justere hver tasts aktiveringspunkt: Fra en rask aktivering på 1,5 mm til et fult 3,6 mm tastetrykk.
  • Dual-step-aktivering: Med totrinns-aktivering kan et tastetrykk aktivere to programmerte funksjoner, som er innstilt til to forskjellige aktiveringspunkter.

De analoge tastene bygger på Razers brytere, som vi så på Razer Huntsman Elite. Her registreres det hvor mye lys som går gjennom bryteren, som gir tastaturet muligheten til å måle hvor langt man har trykket på hver tast. Og i motsetning til tradisjonelle mekaniske brytere krever det færre bevegelige deler og ingen metalliske brytere. Det betyr en lovet levetid på opptil 100 millioner tastetrykk.

Det skal selvfølgelig også være fest og farger, så Huntsman V2 Analog har RGB Chroma-lys overalt. Også langs kanten av håndleddstøtten

Vi har ikke fått en norsk pris enda, men med en offisiell pris på EUR 270 lander den nok på rundt 3.000 kroner inkludert.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Racingstol til stuen

Buet 27-tommers gamingskjerm

Streaming for gamere

Billigere modell av Asus ROG Ally

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Pro-gamingmus og -tastatur

Scroll to Top