Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Få arkadeklassikerne – og maskinen – inn i ditt eget hjem

En moderne spillkonsoll er sevfølgelig langt mer avansert. Men Arcade 1Up er den ekte vare!

Skrevet av / 08.11.23 - 16:50
Få arkadeklassikerne – og maskinen – inn i ditt eget hjem

At Xbox Series X og PlayStation 5 er fete er det ingen tvil om. Og har man en toppspekket gaming-PC med et kraftig grafikkort, kan man få spillgrafikk som er til forveksling med virkeligheten.

Men samtidig er det lite som kan måle seg med nostalgien fra de klassiske arkademaskinene, hvor alle lommepengene gikk med til Pac-Man eller Mortal Kombat (avhengig av hvilket tiår du vokste opp i).

Nå kan du gjenoppleve fortiden i ditt eget hjem. Og det med en maskin av skikkelig kvalitet. Arcade 1Up har spesialisert seg på arkademaskiner for hjemmebruk. I full størrelse, med ordentlige knapper og joysticks. Og med fargesprakende grafikk på de halvannen meter høye kabinettene passer de perfekt inn i enhver gaminghule.

10319_4ftcab_sf2thyperfighting_render_riser_a_0 atr-a-305127_6_0 nfl-a-207410_2_0 rid-a-10175_5 street_fighter_capcom_legacy_version_2 tmc-a-300111_1_0
<
>
Hvis de fire spillene ikke er nok, kan du få en utgave med 50 klassiske arkadespill. (Foto: Arcade 1Up)

Den nyeste modellen heter Time Crisis Deluxe, og gir hardbarkede retro-gamere muligheten til å gjenoppleve spillet som tok spillverdenen med storm i 1995. Her kan du slåss mot Wild Dog og andre notoriske bosser i dette klassiske arkadepistolspillet. Og hvis du ikke vil nøye deg med bare klassikeren, får du også med spillene Point Blank, Steel Gunner og Steel Gunner 2.

Arcade 1Up står bak en lang rekke maskiner for klassiske spill, og det er som regel fire spill i hver maskin. Men det finnes også en spesialutgave som har hele 50 av Ataris klassiske arkadespill, samt en Midway Arcade Legacy-modell med 14 Midway-spill.

Men så var det prisen: For en ekte arkademaskin er slett ikke billig. Prisen varierer avhengig av modell, men du må regne med å betale rundt 7 500 – 10 000 kroner. Med andre ord en del mer enn en Xbox eller PS5. Samtidig får du raskt igjen pengene, ettersom maskinene ikke trenger mynter for å spille.

Et hjem er ikke komplett uten en Pac-Man! (Foto: Arcade 1Up)

Hvis du ikke har plass og budsjett til en arkademaskin i full størrelse, finnes det også mindre modeller til rundt halve prisen som kan plasseres på et bord eller henges opp på veggen. Det finnes også flipperspill basert på Marvel- og Star Wars-universene. Men da blir det en virtuell versjon uten bjeller og rullende kuler. Arkademaskinene koster rundt 12.600 kroner.

nbs-d-23160_3_0-1 stw-a-08073_1-1 v3vyy_2-1
<
>
Hvis plass og budsjett er en begrensende faktor, finnes det bordmodeller til rundt halve prisen (Foto: Arcade 1Up).

Se alle modellene her: Nordic Game Supply

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Scroll to Top