Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Den “første” konsollkrigen er endelig over

Atari kjøper konkurrenten Intellivision og samler flere retrospill under samme tak.

Skrevet av / 02.06.24 - 11:01
Den “første” konsollkrigen er endelig over

Kriger mellom tilhengere av ulike plattformer er ikke noe nytt, enten det er Playstation mot Xbox eller Commodore 64 mot Amiga. Men allerede på 1980-tallet var Atari og Intellivision de bitreste konkurrentene.

Da Intellivision ble lansert i 1979, var den en avansert konsoll for sin tid, og den slo Atari 2600 i både grafikk og lyd. På 1980-tallet ble de imidlertid forbigått av produsenter som Nintendo og Sega.

Nå blir altså Intellivision kjøpt opp av Atari, selv om det må sies at ingen av de to selskapene er i nærheten av hva de en gang var. Atari er nå navnet på spillutviklerne som tidligere het Infogrames, og som har spesialisert seg på retrospill. Intellivision er et relativt nytt selskap i samme bransje, men eier rettighetene til de gamle spillene.

Oppkjøpet styrker Ataris posisjon på markedet for retrospill, ettersom de nå har rettighetene til ytterligere 200 spill.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Scroll to Top