Nyhet

Dell satser på AMD i nye toppmodeller

AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.

Skrevet av / 10.04.21 - 10:30
Dell satser på AMD i nye toppmodeller

Valget av prosesser til PC-er i den bedre enden av skalaen har lenge vært et spørsmål om hvilken av Intels prosessor man skulle velge. Men i det siste har konkurrenten AMD fått vind i seilene, takket være noen svært vellykkede prosessor til behagelige priser.

Derfor har Dell for første gang på 10 år valgt å satse på prosessor fra AMD i noen av sine kraftigste gaming-maskiner.

Det gjelder den nydesignede Alienware m15 Ryzen Edition R5 og Dell G15 Ryzen Edition, begge utstyrt med laptop-utgaver av Nvidia GeForce RTX 30-serie grafikkort.

Alienware m15 fås med mekanisk(!) tastatur. (Foto: Dell)

Alienware m15 Ryzen Edition R5

Den nye m15 fås med opptil AMD Ryzen 5000 H-serie prosessor. Skjermen på 15 tommer er enten Full HD med 360 Hz oppdateringshastighet eller QHD med 240 Hz. Grafikkortet er som sagt fra Nvidias GeForce RTX 30-serie. Som prikken over i-en fås maskinen også i en konfigurasjon med et ekte mekansik tastatur med brytere fra Cherry MX. Vi har såvidt sett noen bærbare modeller med mekaniske taster tidligere – men aldri i en 15″ laptop!

Pris og forventet lansering i Norge er foreløpig ukjent, men med en amerikansk pris på USD 1794 kan vi tippe noe rundt 20.000 kroner – for de billigste modellene.

Dell G15 Ryzen Edition. (Foto: Dell)

Dell G15 Ryzen Edition

Om man er ute etter noe rimeligere, så har Dell en gaming-serie i eget navn. Her finner man den nye 15-tommer Dell G15 Ryzen edition. Også her får man opptil AMD Ryzen 5000-serie prosessorer og Nvidia Geforce RTX 30xx-grafikk. Skjermen er litt mer ydmyk med 120 Hz eller 165 Hz-panel. Og siden det ikke er sagt noe annet så må vi regne med at oppløsningen er begrenset til Full HD. En 360 Hz-skjerm skal komme senere på våren. Her begynner prisene på USD 900, så man kan nok regne med en norsk pris på litt over 10.000 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sterk gaming-PC til en sterk pris

Racingstol til stuen

Buet 27-tommers gamingskjerm

Streaming for gamere

Billigere modell av Asus ROG Ally

Neste Xbox Series X med buet design er muligens avslørt

Scroll to Top