Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Computex 2024: Asus ROG Ally X høyner innsatsen

Asus' håndholdte Windows-spillkonsoll, ROG Ally, har fått en X på baksiden - og mer kraft i maskineriet.

Skrevet av / 03.06.24 - 08:45
Computex 2024: Asus ROG Ally X høyner innsatsen

Asus sparker igang Computex med en oppdatert versjon av sin håndholdte spillkonsoll Ally. Den nye modellen har fått navnet ROG Ally X. Messen åpner offisielt på tirsdag, men tradisjonen tro avslører alle de store produsentene nyhetene sine på forhånd.

X-utgaven er ikke en helt ny utgave, men snarere en oppgradert versjon av den eksisterende konsollen. ROG Ally X legger lista høyere med flere maskinvareforbedringer, blant annet mer lagringsplass, større og raskere minne, bedre batteri og styrespaker som skal ta Windows-håndholdte spill til nye høyder.

L&B Home er i Taiwan for å se hva som er nytt på Computex. Blant nyhetene er den nye Asus ROG Ally X. (Foto: Dyllan Debord)
Les også Asus får Steam Deck til å ligne en dinosaur Håndholdte gamingmaskiner tar et tigersprang med Asus ROG Ally, som knuser konkurrentene og løfter drømmen om seriøs mobil gaming til nye høyder!

Asus ROG Ally X har 1 TB SSD-lagring, 24 GB LPDDR5X-7500 RAM og et 80 Wh batteri. Det er en dobling av både lagrings- og batterikapasitet. Styrespakene har også blitt mer presise, og endelig har konsollen to USB-C-porter i stedet for den gamle XG Mobile-porten, noe som gir tilgang til mer tilbehør.

Det som imidlertid ikke har endret seg, er prosessoren. Det er den samme AMD Ryzen Z1 Extreme som i fjorårets modell. Operativsystemet er fortsatt Windows 11.

Asus ROG Ally X har mer lagringsplass enn fjorårets modell (Foto: Asus)

Pris og tilgjengelighet

ROG Ally X kan forhåndsbestilles nå og vil være tilgjengelig 22. juli til en veiledende utsalgspris på 10.999 kroner.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Scroll to Top