Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2023: Lydplanke med AI-styrt 3D-lyd

Razers nye gaming-lydplanke vet hvor du sitter, og tilpasser lyden for å gi en 3D-surroundopplevelse.

Skrevet av / 18.01.23 - 11:36
CES 2023: Lydplanke med AI-styrt 3D-lyd

På CES 2023 tidligere denne måneden hadde ikke Razer bare datamaskiner med seg, de hadde også en ganske usedvanlig lydplanke, som er spesielt rettet mot gamere. Razer Leviathan V2 Pro bruker nemlig overvåkning og kunstig intelligens for å registrere nøyaktig hvor brukeren er, og justere lyden deretter.

Ifølge Razer er Leviathan V2 Pro den første lydplanken for skrivebordet som har AI-sporing og såkalt beamforming, som gir kontroll over retningen av lyden, gjennom fasemanipulasjon av lyden som sendes fra lydplankens fem høyttaler-enheter.

Det sitter i alt fem 2″ elementer i lydplanken, som ved hjelp av fasetrylleri retter lyden direkte mot lytteren. (Foto: Razer)

Razer har samarbeidet med THX, som står for 3D-surroundlyden og Audioscening, som er ledende innen 3D-lydbeamforming. Resultatet skal være lyd som forener det beste fra hodetelefoner og surroundsystemer – i en 60 cm lang planke på skriverbordet. Sier Razer.

Lydplanken scanner området foran seg for å finne plasseringen av brukerens ører. Det skjer riktignok ikke med grønn laser, men med infrarødt lys. (Grafikk: Razer)

3D-lyden kan oppleves i to moduser: Som virtuelle høyttalere eller som et virtuelt headset. THX Spatial Audio Virtual Headset lover å gi samme nøyaktig posisjonsbestemte lyd, som tidligere kun fantes i headsets, mens THX Spatial Audio Virtual Speakers etterligner et bredt, romlig lydbilde, som man ville opplevd med et komplett hjemmekinosystem.

Razer Leviathan V2 Pro-settet består av en lydplanke og en subwoofer. (Foto: Razer)

Lydplanken får hjelp i bunnen av en subwoofer utstyrt med en enkelt femtommers baseenhet. Det er ikke alverden, men da det lyttes på svært kort avstand, skal det nok holde.

Systemet skulle være i stand til å levere et lydtrykk på 98 dB ved skrivebordet.

Da det er Razer vi har med å gjøre, blir lyden ledsaget av et Razer Chroma-lysshow med 30 belysningssoner og 16 millioner farger. Razer Leviathan V2 Pro koster EUR 490 (5.225 kroner).

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

Scroll to Top