Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Britiske myndigheder godkjenner Microsofts kjøp av Activision Blizzard

Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard er nå godkjent av britiske myndigheter og forventes derfor å bli sluttført i løpet av kort tid.

Skrevet av / 15.10.23 - 10:00
Britiske myndigheder godkjenner Microsofts kjøp av Activision Blizzard

For svimlende 68,7 milliarder dollar har Microsoft kjøpt retten til å overta spillselskapet Activision Blizzard. Tillatelsen er gitt etter at de britiske konkurransemyndighetene (CMA) har konkludert med at oppkjøpet kan gjennomføres.

Godkjennelsen kommer etter at Microsoft nylig justerte avtalen om å overføre skyspillrettighetene for eksisterende og nye Activision Blizzard-spill til Ubisoft. Med godkjenningen fra den britiske tilsynsmyndigheten ser det nå ut til at oppkjøpet kan bli en realitet.

 

CMA har besluttet å gi Microsoft Corporation (Microsoft) tillatelse til å overta Activision Blizzard, Inc. (Activision), med unntak av Activisions rettigheter til strømming i nettskyen utenfor EØS-området, forutsatt at salget av Activisions rettigheter til strømming i nettskyen er fullført før fusjonen gjennomføres”, skriver CMA i en uttalelse.

Microsofts viseadministrerende direktør Brad Smith ønsker CMAs avgjørelse velkommen.

“Vi har nå krysset det siste regulatoriske hinderet for å fullføre dette oppkjøpet, som vi tror vil være til fordel for både spillere og den globale spillindustrien”, sier Smith i en melding på X (tidligere Twitter).

Vi avventer nå ytterligere nyheter fra Microsoft om sluttføringen av oppkjøpet.

Les også Call of Duty på Playstation Efter uro fra konkurransemyndighetene har Microsoft forpliktet seg til ikke å gjøre tittelen eksklusiv for Xbox.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Scroll to Top