Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Atari slipper ny spillkassett til 46 år gammel konsoll

På tide å børste støvet av din gamle Atari 2600 og spille det ny-gamle spillet Save Mary.

Skrevet av / 16.10.23 - 09:58
Atari slipper ny spillkassett til 46 år gammel konsoll

Vanligvis skriver vi om spill som ikke engang kommer på disk, men kun til digital nedlastning. Men denne gangen er det virkelig i fysisk format, da det er snakk om en Atari 2600-kassett til en konsoll som hadde sin storhetstid på 80-tallet.

Om man kan definere Save Mary som et nytt spill er nok litt usikkert. For det sies at spillet faktisk ble utviklet løpet av to år på 80-tallet. Bak spillet står Atari-utvikleren Tod Frye, som også er kjent for Atari 2600-versjonen av Pac-Man og Swordquest-serien. Dessverre var konsollen allerede på vei ut av markedet når spillet var ferdig, så det ble aldri lansert.

Foto: Atari

Spillet handler om at man, naturligvis, skal redde Mary. Hun befinner seg i en kløft som er i ferd med å fylles med vann. Din oppgave er å bygge plattformer med en kran slik at hun kan komme seg opp igjen.

For kun 60 dollar får man spillkassetten i en sølvfarget samlerboks med egen instruksjonsbok. I motsetning til 80-tallet skal kassetten være bedre konstruert med slipte kanter for å unngå skader på støpselet og de gullbelagte kontaktflatene.

Heldigvis kan du kjøpe en nyprodusert versjon av konsollen hvis du ikke husker hvilken eske du la den gamle i i kjelleren.

Du kan kunne kjøpe spillet her for 60 dollar.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Spill "Fallout" i Excel

Gaming med AI-hjelp

Nye gaming-skjermer for alle og enhver

De beste spillene i 2024 (hittil)

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Lyd & Bilde
Scroll to Top