Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Asus ROG Ally i en svakere, men rimeligere versjon

Kongen av bærbar gaming hadde bare prisen å jobbe med, men det fikser Asus med den nye modellen.

Skrevet av / 22.09.23 - 14:41
Asus ROG Ally i en svakere, men rimeligere versjon

Det har kommet flere håndholdte konsoller den siste tiden, men den vår egen anmelder har vurdert høyest er Asus sin ROG Ally. Prislappen var imidlertid ganske høy, men for de som ikke trenger den aller beste ytelsen, finnes det nå en litt slankere versjon til en lavere pris.

Den nye modellen er utstyrt med en AMD Ryzen Z1-prosessor med 6 kjerner og 12 tråder, mens toppmodellen har en Ryzen Z1 Extreme-prosessor med 8 kjerner og 16 tråder. Den har også en noe redusert minnebuffer fra 24 MB til 22 MB, og hastigheten er redusert fra 5,1 GHz til 4,9 GHz. Så ikke en veldig stor forskjell, med andre ord.

Les også Asus får Steam Deck til å ligne en dinosaur Håndholdte gamingmaskiner tar et tigersprang med Asus ROG Ally, som knuser konkurrentene og løfter drømmen om seriøs mobil gaming til nye høyder!

Forskjellen ligger i grafikken, der det fortsatt er en AMD Radeon RDNA 3, men denne har bare 4 CU (compute units) på 2,5 GHz mot storebrors 12 CU på 2,7 GHz. Det betyr at datahastigheten synker fra 8,6 teraflops til bare 2,8. Det betyr at store, grafikktunge action-spill bør gå litt saktere. Men dersom du nøyer deg med mindre grafikkintensive spill, bør den fortsatt kjøre problemfritt.

Den eneste forskjellen mellom modellene (Foto: Asus)

Ellers har den samme 7-tommers 1080P-skjerm, USB-C-port med DisplayPort 1.4-støtte, microSD-kortleser og spillkontroller. Med det trolig lavere strømforbruket kan du kanskje til og med få litt mer spilletid ut av den nye modellen?

Pris og tilgjengelighet

ROG Ally med AMD Ryzen Z1, 16 GB minne, 512 GB lagringsplass, Wi-fi 6E og 3 måneders Xbox Game Pass Ultimate kan kjøpes nå til en veiledende pris på 7.499 kroner.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Netflix lanserer GTA The Trilogy

Dolce&Gabbana gaming-mote

Ny Steam Deck med OLED

Arkademaskiner til gamingrommet

Gamerens favoritter

Gaming-headset med Skilpaddepower

Nytt Atari 2600-spill!

Microsoft får grønt lys

Spill-proppene med den lengste batteritiden

Skjermer til alle formål

Lenovos nyeste Chromebooks har alt!

Trenger gamere en egen spesiell mikrofon?

0
Scroll to Top