Data

Vi snakker 4,6 Gb/s over Wi-Fi!
Annonse
Annonse
forfatter

TP-Link Talon AD7200 er etter sigende verdens raskeste internettruter, med trådløse hastigheter på opp til 4.600 Mb/s. Dette takket være den nye standarden 802.11ad, som er mye raskere enn den nåværende AC-standarden.

Les: Test av 7 trådløse forsterkere med strømming

Vær oppmerksom på at AD-standarden ikke er arvtakeren til AC, men et supplement. Dette er fordi der hvor AC bruker 5 GHz-båndet, øker AD frekvensen til hele 60 GHz! Dette øker den potensielle hastigheten dramatisk, men samtidig blir rekkevidden mye dårligere. Dette er med andre ord ikke båndet du vil bruke om ruteren står på kottet og du sitter og surfer på nettet i stua i en annen etasje.

Derimot er AD-standarden glimrende hvis du sitter i samme rom som ruteren, når våre dingser etter hvert støtter dette. Dette vil helt sikkert skje med neste generasjons mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og smarte TV-er, hvilket betyr at du etter hvert problemfritt kan strømme Ultra HD-oppløst video trådløst fra mobilen til TV-en.

Parallelt med AD-båndet støtter Talon AD7200 de ”gamle” 5 GHz og 2,4 GHz båndene, slik at den også er kompatibel med enheter som bare støtter 802.11ac og 802.11n, og enheter som står utenfor 60 GHz-båndets dekning. Hastighetene er inntil 1.733 Mb/s på 5 GHz og 800 Mbps på 2,4 GHz, altså en total trådløs overføring på 7.133 Mbps, som TP-Link runder opp til 7.200.

Annonse

32 antenner
Ruteren har hele 32 innebygde antenner, og sørger for at dine tilkoblede produkter automatisk blir tildelt det beste båndet, slik at du får et mest mulig stabilt nettverk uansett hva som er tilkoblet. Den støtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), som kort fortalt betyr at den har bedre oversikt over mange tilkoblede enheter samtidig og gir dem alle en stabil og rask Wi-Fi-tilkobling.

Dette blir stadig viktigere i vår trådløse hverdag.

TP-Link Talon AD7200 koster 3.490 kroner og blir tilgjengelig i oktober.

tp-link.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Senket understell og opptil 21-tommers felger. Kommer endelig også Canton lydanlegg?
Den 23. februar lanseres Hyundai IONIQ 5. En egen "norsk" utgave loves også.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Kompakt og lett med stor rekkevidde