Search
Generic filters

Verdens raskeste ruter er her

Vi snakker 4,6 Gb/s over Wi-Fi!

TP-Link Talon AD7200 er etter sigende verdens raskeste internettruter, med trådløse hastigheter på opp til 4.600 Mb/s. Dette takket være den nye standarden 802.11ad, som er mye raskere enn den nåværende AC-standarden.

Les: Test av 7 trådløse forsterkere med strømming

Vær oppmerksom på at AD-standarden ikke er arvtakeren til AC, men et supplement. Dette er fordi der hvor AC bruker 5 GHz-båndet, øker AD frekvensen til hele 60 GHz! Dette øker den potensielle hastigheten dramatisk, men samtidig blir rekkevidden mye dårligere. Dette er med andre ord ikke båndet du vil bruke om ruteren står på kottet og du sitter og surfer på nettet i stua i en annen etasje.

Derimot er AD-standarden glimrende hvis du sitter i samme rom som ruteren, når våre dingser etter hvert støtter dette. Dette vil helt sikkert skje med neste generasjons mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og smarte TV-er, hvilket betyr at du etter hvert problemfritt kan strømme Ultra HD-oppløst video trådløst fra mobilen til TV-en.

Parallelt med AD-båndet støtter Talon AD7200 de ”gamle” 5 GHz og 2,4 GHz båndene, slik at den også er kompatibel med enheter som bare støtter 802.11ac og 802.11n, og enheter som står utenfor 60 GHz-båndets dekning. Hastighetene er inntil 1.733 Mb/s på 5 GHz og 800 Mbps på 2,4 GHz, altså en total trådløs overføring på 7.133 Mbps, som TP-Link runder opp til 7.200.

32 antenner
Ruteren har hele 32 innebygde antenner, og sørger for at dine tilkoblede produkter automatisk blir tildelt det beste båndet, slik at du får et mest mulig stabilt nettverk uansett hva som er tilkoblet. Den støtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), som kort fortalt betyr at den har bedre oversikt over mange tilkoblede enheter samtidig og gir dem alle en stabil og rask Wi-Fi-tilkobling.

Dette blir stadig viktigere i vår trådløse hverdag.

TP-Link Talon AD7200 koster 3.490 kroner og blir tilgjengelig i oktober.

tp-link.com

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.