TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Verdens raskeste ruter er her

Vi snakker 4,6 Gb/s over Wi-Fi!

forfatter
Publisert 04.10.16 - 10:49

TP-Link Talon AD7200 er etter sigende verdens raskeste internettruter, med trådløse hastigheter på opp til 4.600 Mb/s. Dette takket være den nye standarden 802.11ad, som er mye raskere enn den nåværende AC-standarden.

Les: Test av 7 trådløse forsterkere med strømming

Vær oppmerksom på at AD-standarden ikke er arvtakeren til AC, men et supplement. Dette er fordi der hvor AC bruker 5 GHz-båndet, øker AD frekvensen til hele 60 GHz! Dette øker den potensielle hastigheten dramatisk, men samtidig blir rekkevidden mye dårligere. Dette er med andre ord ikke båndet du vil bruke om ruteren står på kottet og du sitter og surfer på nettet i stua i en annen etasje.

Derimot er AD-standarden glimrende hvis du sitter i samme rom som ruteren, når våre dingser etter hvert støtter dette. Dette vil helt sikkert skje med neste generasjons mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og smarte TV-er, hvilket betyr at du etter hvert problemfritt kan strømme Ultra HD-oppløst video trådløst fra mobilen til TV-en.

Parallelt med AD-båndet støtter Talon AD7200 de ”gamle” 5 GHz og 2,4 GHz båndene, slik at den også er kompatibel med enheter som bare støtter 802.11ac og 802.11n, og enheter som står utenfor 60 GHz-båndets dekning. Hastighetene er inntil 1.733 Mb/s på 5 GHz og 800 Mbps på 2,4 GHz, altså en total trådløs overføring på 7.133 Mbps, som TP-Link runder opp til 7.200.

32 antenner
Ruteren har hele 32 innebygde antenner, og sørger for at dine tilkoblede produkter automatisk blir tildelt det beste båndet, slik at du får et mest mulig stabilt nettverk uansett hva som er tilkoblet. Den støtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), som kort fortalt betyr at den har bedre oversikt over mange tilkoblede enheter samtidig og gir dem alle en stabil og rask Wi-Fi-tilkobling.

Dette blir stadig viktigere i vår trådløse hverdag.

TP-Link Talon AD7200 koster 3.490 kroner og blir tilgjengelig i oktober.

tp-link.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde