SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Verdens raskeste ruter er her

Vi snakker 4,6 Gb/s over Wi-Fi!

TP-Link Talon AD7200 er etter sigende verdens raskeste internettruter, med trådløse hastigheter på opp til 4.600 Mb/s. Dette takket være den nye standarden 802.11ad, som er mye raskere enn den nåværende AC-standarden.

Les: Test av 7 trådløse forsterkere med strømming

Vær oppmerksom på at AD-standarden ikke er arvtakeren til AC, men et supplement. Dette er fordi der hvor AC bruker 5 GHz-båndet, øker AD frekvensen til hele 60 GHz! Dette øker den potensielle hastigheten dramatisk, men samtidig blir rekkevidden mye dårligere. Dette er med andre ord ikke båndet du vil bruke om ruteren står på kottet og du sitter og surfer på nettet i stua i en annen etasje.

Derimot er AD-standarden glimrende hvis du sitter i samme rom som ruteren, når våre dingser etter hvert støtter dette. Dette vil helt sikkert skje med neste generasjons mobiltelefoner, bærbare datamaskiner og smarte TV-er, hvilket betyr at du etter hvert problemfritt kan strømme Ultra HD-oppløst video trådløst fra mobilen til TV-en.

Parallelt med AD-båndet støtter Talon AD7200 de ”gamle” 5 GHz og 2,4 GHz båndene, slik at den også er kompatibel med enheter som bare støtter 802.11ac og 802.11n, og enheter som står utenfor 60 GHz-båndets dekning. Hastighetene er inntil 1.733 Mb/s på 5 GHz og 800 Mbps på 2,4 GHz, altså en total trådløs overføring på 7.133 Mbps, som TP-Link runder opp til 7.200.

32 antenner
Ruteren har hele 32 innebygde antenner, og sørger for at dine tilkoblede produkter automatisk blir tildelt det beste båndet, slik at du får et mest mulig stabilt nettverk uansett hva som er tilkoblet. Den støtter MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output), som kort fortalt betyr at den har bedre oversikt over mange tilkoblede enheter samtidig og gir dem alle en stabil og rask Wi-Fi-tilkobling.

Dette blir stadig viktigere i vår trådløse hverdag.

TP-Link Talon AD7200 koster 3.490 kroner og blir tilgjengelig i oktober.

tp-link.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.