Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ultra-ultralett fra Lenovo

10-tommers 2-i-1 nettbrett med virtuelt tastatur og stylus med ekte blekk.

Skrevet av / 01.09.16 - 17:34
Ultra-ultralett fra Lenovo

Vi skrev i går om Acers rekordbrytende PC, Swift 7, som med 9.98 mm tykkelse har stjålet rekorden fra HP for verdens tynneste laptop.

Nyheten som Lenovo har lansert får den barberbladtynne Acer til å virke stor og tung. Men Lenovos nye produkt er heller ikke en vanlig laptop, men en såkalt 2-i-1, en krysning mellom et nettbrett og en laptop.

Lenovo Yoga Book har en 10″ skjerm og et såkalt Instant Halo Keyboard. Den veier tilsammen 600 gram og er sammenklappet 9,6 mm tykk.

Tastaturet er i praksis et touchfelt haptisk feed og «intelligent» forutsigelse av inntastingen. På et 10 tommers tastatur er det fort gjort å trykke utenfor, så tastaturet tar høyde for det. Så om man trykker nedenfor mellomromstasten, registreres det likevel som et mellomrom.

«Vi har jobbet i nesten to år på tastaturet, så vi fikk fornemmelsen av å skrive korrekt,» siger Jeff Meredith, som er visepresident i Lenovos avdeling for Android og Chromebooks.

Da tastaturet er et touchfelt kan det også brukes med en penn. Men Lenovos penn kan brukes på både skjerm og papir. Man kan legge et ark over og skrive med gammeldags blekk – som digitaliseres med det samme og importeres til OneNote (på Windows-utgavene).

Lenovo Yogabook er virkelig lille og let. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Tastaturet på Lenovo Yoga Book er ét stort touchfelt. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde.

Yoga Book kommer i fire varianter, felles for alle er 4 GB RAM og 64 GB lagring. Skjermoppløsningen er 1920 x 1200 piksler. Penn og pad er inkludert. Av inn- og utgangene er det en mikro-USB  3.0 -port, mikro-HDMI, samt 3,5 mm lydutgang. Det er ikke USB-C. Jeff Meredith forklarer, at utviklingen på Yoga Book startet for tre år siden, før USB-C. Men kommende utgaver vil få USB-C.

Batteritiden er 15 timer, og batteriet opplades til 80% på 50 minutter.

Lenovo Yoga Book leveres i september. Android-utgaven vil koste EUR 499, mens Windows-utgaven koster EUR 599. Begge vil også komme i en utgave med innebygd LTE-mobildata, som vil koste EUR 100 ekstra. Hvilke markeder den laseres på, er fortsatt usikkert.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top