Search
Generic filters

Spotify Connect kommer!

Spotify Connect kobler sammen flere enheter. Flere lydprodukter får innebygd Spotify i fremtiden - og de blir enda enklere å bruke.

På IFA-messen i Berlin har Spotify lansert den nye tjenesten Connect. Dette er et produkt som gjør det enklere for tredjeparts produsenter å bygge Spotify inn i sine lydprodukter. For brukeren blir det dessuten enklere i bruk.

Ulike grensesnitt
I dag er det slik at utstyrsprodusenter som får bygge inn støtte for Spotify, har sitt eget grensesnitt. En Onkyo-receiver, for eksempel, har Spotify-tjenesten innebygd. Men når du skal spille av musikken må du åpne Onkyos fjernkontrollapp på smartmobilen og styre musikken derfra. Brukergrensesnittet er annerledes enn i Spotifys offisielle app, og gjerne med noen mangler som å kunne modifisere spillelister. Det er også forvirrende at mange ulike produkter har ulikt brukergrensesnitt rundt en tjeneste som forventes å være lik for alle.

Spotify Connect = homogent
Med Spotify Connect er det slutt på slikt. Produkter som får Spotify Connect innebygd synkroniserer rett og slett med din smartmobil, nettbrett eller desktop direkte, og du bruker Spotify-programmet som du kjenner det mens det synkroniseres direkte med lydanlegget. Vips, har man et homogent brukergrensesnitt som er likt for alle enheter. Dette minner svært om Apple AirPlay, men i motsetning til AirPlay, hvor musikken strømmes gjennom luften fra iPhone, iPad eller iTunes, bruker Spotify Connect avspilleren kun som fjernkontroll som synkroniserer med lydanlegget. Selve avspillingen av musikken skjer nemlig med lydanlegget via nettskyen. Dermed slipper du å bruke ekstra batterikraft fra den mobile enheten, eller at avspillingen avbrytes ved innkommende samtaler eller åpning av andre programmer.

Koble flere enheter sammen
Om mange enheter er tilkoblet samme konto og åpnet på én gang, kan du enkelt velge om det er nettbrettet, smartmobilen, datamaskinen eller lydanlegget som skal spille av lyden.

Når din smartmobil eller nettbrett oppdateres med den nye Spotify-appen, vil et Spotify Connect-ikon dukke opp ved kontrollknappene. Når du trykker på denne, kommer det opp en liste med tilgjengelige avspillingsenheter. Er din iPad tilkoblet kontoen, vil denne dukket opp, og har du et Spotify Connect-tilkoblet lydanlegg vil dette også dukke opp. Så velger du bare hvilket produkt du vil ha lyden fra. Produktene må være tilkoblet det samme trådløse nettverket for at dette skal fungere.

spotify-connect2
Velg fra en liste med tilgjengelige avspillingsenheter.

Samarbeidspartnere
Tjenesten kommer i første omgang til produkter fra Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel og Yamaha. Andre partnere kommer siden.

Kommer om noen måneder
Spotify Connect skal lanseres i løpet av noen måneder, til de med Premium-abonnement.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.