Spotify Connect kommer!

Spotify Connect kobler sammen flere enheter. Flere lydprodukter får innebygd Spotify i fremtiden - og de blir enda enklere å bruke.

På IFA-messen i Berlin har Spotify lansert den nye tjenesten Connect. Dette er et produkt som gjør det enklere for tredjeparts produsenter å bygge Spotify inn i sine lydprodukter. For brukeren blir det dessuten enklere i bruk.

Ulike grensesnitt
I dag er det slik at utstyrsprodusenter som får bygge inn støtte for Spotify, har sitt eget grensesnitt. En Onkyo-receiver, for eksempel, har Spotify-tjenesten innebygd. Men når du skal spille av musikken må du åpne Onkyos fjernkontrollapp på smartmobilen og styre musikken derfra. Brukergrensesnittet er annerledes enn i Spotifys offisielle app, og gjerne med noen mangler som å kunne modifisere spillelister. Det er også forvirrende at mange ulike produkter har ulikt brukergrensesnitt rundt en tjeneste som forventes å være lik for alle.

Spotify Connect = homogent
Med Spotify Connect er det slutt på slikt. Produkter som får Spotify Connect innebygd synkroniserer rett og slett med din smartmobil, nettbrett eller desktop direkte, og du bruker Spotify-programmet som du kjenner det mens det synkroniseres direkte med lydanlegget. Vips, har man et homogent brukergrensesnitt som er likt for alle enheter. Dette minner svært om Apple AirPlay, men i motsetning til AirPlay, hvor musikken strømmes gjennom luften fra iPhone, iPad eller iTunes, bruker Spotify Connect avspilleren kun som fjernkontroll som synkroniserer med lydanlegget. Selve avspillingen av musikken skjer nemlig med lydanlegget via nettskyen. Dermed slipper du å bruke ekstra batterikraft fra den mobile enheten, eller at avspillingen avbrytes ved innkommende samtaler eller åpning av andre programmer.

Koble flere enheter sammen
Om mange enheter er tilkoblet samme konto og åpnet på én gang, kan du enkelt velge om det er nettbrettet, smartmobilen, datamaskinen eller lydanlegget som skal spille av lyden.

Når din smartmobil eller nettbrett oppdateres med den nye Spotify-appen, vil et Spotify Connect-ikon dukke opp ved kontrollknappene. Når du trykker på denne, kommer det opp en liste med tilgjengelige avspillingsenheter. Er din iPad tilkoblet kontoen, vil denne dukket opp, og har du et Spotify Connect-tilkoblet lydanlegg vil dette også dukke opp. Så velger du bare hvilket produkt du vil ha lyden fra. Produktene må være tilkoblet det samme trådløse nettverket for at dette skal fungere.

spotify-connect2
Velg fra en liste med tilgjengelige avspillingsenheter.

Samarbeidspartnere
Tjenesten kommer i første omgang til produkter fra Argon, Bang & Olufsen, Denon, Hama, Marantz, Philips, Pioneer, Revo, Teufel og Yamaha. Andre partnere kommer siden.

Kommer om noen måneder
Spotify Connect skal lanseres i løpet av noen måneder, til de med Premium-abonnement.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.