annonse
annonse
annonse
(Foto: Produsenten)
annonse

SIM-kortet forsvinner!

Erstattes av tryggere og mer praktisk digital eSIM. OneCall er først i Norden, i samarbeid med smartklokken Samsung Galaxy Gear S2 3G.

Vi har hatt fysisk SIM-kort så lenge mobiltelefonen har vært allemannseie. Det har riktignok krympet med årene, men likheten er at man må fysisk installere SIM-kortet i telefonen for å kunne bruke den, og trenger man et nytt fordi man skifter abonnement eller kjøper en ny telefon som trenger en annen størrelse, så må man i verste fall vente noen dager på nytt kort i posten.

Med elektronisk SIM, eller eSIM, så er saken annerledes. Da er nemlig SIM-kortet integrert i selve enheten. Dette er bundet til brukeren, slik at uvedkommende ikke bare kan stjele telefonen og skifte til et nytt SIM-kort. eSIM åpner også for å kunne åpne et nytt, lokalt abonnement når man er på ferie i utlandet, og dermed ringe og surfe med lokale takster i stedet for å ”roame” med dertil potensielt høye regninger. For så å skifte tilbake til eget abonnement når man er hjemme igjen. Alt uten å fysisk skifte noe som helst av kort.

– Når en mobiltelefon blir stjålet, kan tyver potensielt reformatere den og selv ta den i bruk. Et eSIM vil være låst til mobiltelefonen eller klokken på et helt annet vis, og kan derfor forhindre muligheten til å ta i bruk en stjålet enhet. Innføringen av eSIM vil både forenkle og forbedre flere prosesser som nå krever tid og ressurser, sier OneCall-sjef Øistein Eriksen

Samsung-klokke med eSIM
Det digitale SIM-kortet er en integrert del av Samsung sin nye smartklokke Galaxy Gear S2 3G, som gjør det mulig å ringe, sende meldinger og bruke mobildata selv uten å være tilkoblet en mobiltelefon. Endelig sier vi, for er det noe som er irriterende med smartklokkene, er det at de fungerer dårlig uten mobilen. Og at man slipper et fysisk SIM-kort åpner for ytterligere muligheter hva lokale mobilabonnement gjelder.

Smartklokken Gear S2 3G er verdens første smartklokke med 3G-mobilteknologi og elektronisk SIM (eSIM), og er kun tilgjengelig for salg hos OneCall i hele 2016. At klokken for øvrig bruker 3G og ikke 4G regner vi med er fordi smartklokker lastere ned langt færre data om gangen enn en smartmobil, fordi man ikke laster ned store bilder og videostrømmer, men stort sett laster ned metadata som GPS-koordinater, små vektorkart for navigasjon, tekstdokumenter og småbilder.

– Det å selvstendig benytte 3G-mobilteknologi på noe annet enn en mobiltelefon er helt unikt, og kan forandre måten vi kommuniserer på i fremtiden. Dette skaper muligheter for å bruke klokken, padden eller bilen din som kommunikasjonsmiddel – selv når mobiltelfonen ligger igjen, eller er glemt, hjemme, sier Eriksen.

Samsung Galaxy Gear S2 3G er nå tilgjengelig for bestilling hos OneCalls nettbutikk. Prisen er 5.499 kroner. Les for øvrig vår test av den 2.000 kroner rimeligere Galaxy Gear S2 her, som ikke har 3G men ellers er lik.

Bestill telefonen her

Tekniske spesifikasjoner, Samsung Galaxy Gear S2 3G:

SIM: eSIM
Tilkoblinger: BT 4.1, Wi-Fi b/g/n, NFC
Høyttaler: Ja
Sensor: GPS, Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM, Ambient light
Skjerm: 1.2″, 360×360, 302ppi Circular sAMOLED
Størrelse: 44.0 x 51.8 x 13.4mm
Minne: 4GB + 512MB
Vekt: 51 g
Batteri: 300mAh (2 dager)

Les også

Google Nest Hub

Google Nest Hub

Google Nest Hub er neste steg i måten vi henter informasjon og styrer det smarte hjemmet.

Legg til som favoritt
Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei går rettens vei for å raskest mulig prøve å stoppe blokkeringen som truer selskapets produksjon av smarttelefoner og datamaskinerLegg til som favoritt
Se, en ny iPod

Se, en ny iPod

Apple slipper en ny iPod, det er ikke sikkert det er så dumt.Legg til som favoritt
Google Nest Hub lanseres i Norge

Google Nest Hub lanseres i Norge

I dag blir Googles "smart-skjerm" tilgjengelig i norske butikker! Legg til som favoritt
Nå kommer den raskeste MacBook Pro noen gang

Nå kommer den raskeste MacBook Pro noen gang

MacBook Pro nå med 8 kjerner for første gang. Den nye bærbare maskinen kommer i to versjoner på henholdsvis 13” og 15”.Legg til som favoritt
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Huawei er fortsatt ikke tørre bak ørene, mens Asus lenge har vært dominerende på PC-markedet. Men hvem vinner kampen om å få sine ultralette bærbare med i din bagasje?

Legg til som favoritt
Microsoft Surface Pro 6

Microsoft Surface Pro 6

Microsoft Surface Pro 6 er den beste hybridmaskinen på markedet. Men den trenger fornyelse.

Legg til som favoritt
Smartklokker - Huawei vs. Samsung

Smartklokker – Huawei vs. Samsung

Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

Legg til som favoritt
annonse