SIM-kortet forsvinner!

Erstattes av tryggere og mer praktisk digital eSIM. OneCall er først i Norden, i samarbeid med smartklokken Samsung Galaxy Gear S2 3G.

Skrevet av / 24.05.16 - 12:06
SIM-kortet forsvinner!

Vi har hatt fysisk SIM-kort så lenge mobiltelefonen har vært allemannseie. Det har riktignok krympet med årene, men likheten er at man må fysisk installere SIM-kortet i telefonen for å kunne bruke den, og trenger man et nytt fordi man skifter abonnement eller kjøper en ny telefon som trenger en annen størrelse, så må man i verste fall vente noen dager på nytt kort i posten.

Med elektronisk SIM, eller eSIM, så er saken annerledes. Da er nemlig SIM-kortet integrert i selve enheten. Dette er bundet til brukeren, slik at uvedkommende ikke bare kan stjele telefonen og skifte til et nytt SIM-kort. eSIM åpner også for å kunne åpne et nytt, lokalt abonnement når man er på ferie i utlandet, og dermed ringe og surfe med lokale takster i stedet for å ”roame” med dertil potensielt høye regninger. For så å skifte tilbake til eget abonnement når man er hjemme igjen. Alt uten å fysisk skifte noe som helst av kort.

– Når en mobiltelefon blir stjålet, kan tyver potensielt reformatere den og selv ta den i bruk. Et eSIM vil være låst til mobiltelefonen eller klokken på et helt annet vis, og kan derfor forhindre muligheten til å ta i bruk en stjålet enhet. Innføringen av eSIM vil både forenkle og forbedre flere prosesser som nå krever tid og ressurser, sier OneCall-sjef Øistein Eriksen

Samsung-klokke med eSIM
Det digitale SIM-kortet er en integrert del av Samsung sin nye smartklokke Galaxy Gear S2 3G, som gjør det mulig å ringe, sende meldinger og bruke mobildata selv uten å være tilkoblet en mobiltelefon. Endelig sier vi, for er det noe som er irriterende med smartklokkene, er det at de fungerer dårlig uten mobilen. Og at man slipper et fysisk SIM-kort åpner for ytterligere muligheter hva lokale mobilabonnement gjelder.

Smartklokken Gear S2 3G er verdens første smartklokke med 3G-mobilteknologi og elektronisk SIM (eSIM), og er kun tilgjengelig for salg hos OneCall i hele 2016. At klokken for øvrig bruker 3G og ikke 4G regner vi med er fordi smartklokker lastere ned langt færre data om gangen enn en smartmobil, fordi man ikke laster ned store bilder og videostrømmer, men stort sett laster ned metadata som GPS-koordinater, små vektorkart for navigasjon, tekstdokumenter og småbilder.

– Det å selvstendig benytte 3G-mobilteknologi på noe annet enn en mobiltelefon er helt unikt, og kan forandre måten vi kommuniserer på i fremtiden. Dette skaper muligheter for å bruke klokken, padden eller bilen din som kommunikasjonsmiddel – selv når mobiltelfonen ligger igjen, eller er glemt, hjemme, sier Eriksen.

Samsung Galaxy Gear S2 3G er nå tilgjengelig for bestilling hos OneCalls nettbutikk. Prisen er 5.499 kroner. Les for øvrig vår test av den 2.000 kroner rimeligere Galaxy Gear S2 her, som ikke har 3G men ellers er lik.

Bestill telefonen her

Tekniske spesifikasjoner, Samsung Galaxy Gear S2 3G:

SIM: eSIM
Tilkoblinger: BT 4.1, Wi-Fi b/g/n, NFC
Høyttaler: Ja
Sensor: GPS, Accelerometer, Gyro, Barometer, HRM, Ambient light
Skjerm: 1.2″, 360×360, 302ppi Circular sAMOLED
Størrelse: 44.0 x 51.8 x 13.4mm
Minne: 4GB + 512MB
Vekt: 51 g
Batteri: 300mAh (2 dager)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top