Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sci-fi-smartbånd vil bruke din arm som skjerm

Hva sier du til et armbånd som bruker armen som pekeskjerm? Hvis svaret er "hold kjeft, og ta pengene mine," så har du muligheten for akkurat det.

Skrevet av / 27.11.14 - 12:38
Sci-fi-smartbånd vil bruke din arm som skjerm

Nettbrett er praktiske å betjene, men de tar sin plass. Smartklokker er til gjengjeld kompakte og alltid for hånden. Men plassen på den lille skjermen er begrenset.

Men hva hvis man kunne ha et armbånd, som ved hjelp av en innebygd projektor og litt smarte sensorer kunne bruke ens arm som skjerm? Tenk å ha alle normale nettbrettfunksjoner tilgjengelig direkte på huden.

Det er tanken bak prosjektet Cicret Bracelet, som kan ses i en reklamevideo hvor brukerne klikker, blar og bruker apper lystig, mens de venter på toget, sykler eller ligger i badekaret.

cicret_sensor
En bitteliten projektor og åtte nærsensorer skal gjøre din arm til en pekeskjerm.

Det finnes en talemåte på internett, som heter «shut up and take my money!». Og prosjektet Cicret Bracelet kan godt være en av disse «hold kjeft, og ta mine penger»-teknologiene. Hvilket er nøyaktig hva folkene bak Cicret ber deg om! På deres hjemmeside ber de folk om å donere totalt en million euro (8,5 mill. kr) for å gjøre prosjektet til virkelighet.

Det er ikke snakk om noen Kickstarter-kampanje, og hvis man sender penger, får man i første omgang ikke annet enn et vennlig takk fra Cicret. Men de lover, at 300.000 euro vil bli brukt til å utvikle den nødvendige appen til alle platformer, og at 700.000 euro vil gjøre det mulig å ferdigstille den første prototypen på det smarte armbåndet, så det en dag kan komme et virkelig produkt ut av det. Inntil videre er 6 prosent av beløpet innsamlet.

cicret_hw
Slik tenker folkene bak Cicret Brachelet seg teknologien. Hvis de får en million euro donert til utviklingen.

Cicret ser ut til å bli en selvstendig enhet, som kan fungere på samme måte som et nettbrett, men hvor «skjermen» er armen din. En bitteliten projektor projiserer bildet på armen, og åtte nærsensorer fanger opp dine fingerbevegelser, så armen kan fungere som pekeskjerm. Det skal angivelig komme to versjoner, med henholdsvis 16 og 32 GB lagring, og armbåndet vil kunne fås i 10 farger. Hvis det altså blir realisert.

Før du kaster penger på prosjektet, minner vi om at ikke alle oppstartsfirmaer har rent mel i sin teknologipose, så alle donasjoner er på eget ansvar.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

Magnetisk lagringsdisk til mobile filmskapere

Polestar-mobiltelefonen er på vei

Apple tillater likevel webapper

Budsjettmobil fra Nothing

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 presentert i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

0
Scroll to Top