Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Rekord-laptops fra Acer

Acer lanserer verdens tynneste laptop - og den tykkeste.

Skrevet av / 31.08.16 - 18:58
Rekord-laptops fra Acer

Acer som fyller 40 år i år, er først og fremst kjent for sine PC’er. Og de hadde de mange av på IFA. Små og store, tykke og tynne.

Selvfølgelig hadde de tatt med mange rimelige og fornuftige maskiner som de skal selge i fleng. Men det var også noen få som virkelig tiltrakk seg oppmerksomhet.

Foto: Acer
Foto: Acer

Den første av dem er Swift 7, som nå er verdens tynneste laptop. Med en tykkelse på like under 1 cm (9,98mm for å være presis) kapper den nesten en halv millimeter av rekorden, som HP Spectre satte i april.

Den er bygget på en 7. generasjons Core-prosessor fra Intel, som nettopp har blitt lansert. Skjermen er 14″, og er innebygd i en ramme som vanligvis brukes på 13″ bærbare. I følge Acer kan maskinen, som har et helstøpt aluminiumschassis og veier 1,1kg, klare hele ni timers bruk på en oppladning. Den har 8 GB RAM og en 256 GB SSD. Prisen blir 10.999 kroner. Vi gleder oss til å prøve den i praksis!

Foto: Acer
Foto: Acer

Nesten like liten og lett er Acers toppmodell i 2-i-1-klassen. Spin 7 er også en 14″ maskin, men med 360-graders hengsel og 10-punkts-touchskjerm. Maskinen er 1,1 cm tykk og veier 1,2 kg. Som er tynt og lett sammenlignet med alt annet enn Swift 7. Skjermen er beskyttet med Gorilla Glass. Likt som på Swift 7 er det 8 GB RAM, 7. generasjons Intel Core-prosessor og 256 GB SSD. Prisen blir 12.999 kroner.

Foto: Acer
Foto: Acer

Den villeste gaming laptopen til dags dato
Acers virkelige store nyhet, bokstavelig talt, er Predator 21 X. Da Predator-serien er navngitt etter skjermstørrelsen, er det en 21″ laptop. Det er også den første laptopen i verden med buet skjerm. Som om det ikke allerede var sykt nok, er den utstyrt med et mekanisk tastatur med Cherry MX-taster. Altså de gode gamle, med lang vandring og et klikk som kan høres på avstand. Ekstrem hardware er også naturligvis paret med det tyngste innen 3D-grafikk: To stk. Nvidia Geforce GTX 1080 i SLI-kobling. Alt i alt en konfigurasjon som preges av at Acer sikter etter prisen som verdens raskeste gaming-laptop. Så mye kraft krever også nedkjøling for å ikke ta fyr. Derfor kommer maskinen med intet mindre enn fem innebygde vifter, og for å gjøre en dyd ut av nødvendigheten kan flere av dem ses gjennom et gjennomsiktig lag. Under det numeriske tastaturet finner man en «oppgraderingsluke» der man kan bytte ut med bedre deler. Men hva som kan skiftes ut er det enda ikke sagt noe om. Prisen på Predator 21 X er heller ikke kjent, men den skal komme i første kvartal av 2017.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top