Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Lesekamera holder høytlesning for blinde

OrCam MyEye er et kamera som tar bilde av tekst og leser det høyt til brukeren.

Skrevet av / 02.03.18 - 14:23
Lesekamera holder høytlesning for blinde

Svaksynte og blinde mennesker som normalt bare kan lese brilleskrift – eller braille – kan nå forstå vanlig tekst, takket være lesekameraet MyEye fra OrCam.

Les: Se! Et nettbrett for blinde!

Med lesekameraet OrCam MyEye får du nyhetene lest opp høyt. Foto: OrCam

OrCam MyEye består av en liten dataprosessor og et kamera. Den lille dataprosessoren har innebygd batteri, og kan ligge i lommen eller spennes fast i beltet. Herfra går en ledning opp til et kamera som monteres på siden av brukerens brilleinnfatning. I kameradelen sitter en høyttaler, som leser for brukeren. Man kan også koble til et par hodetelefoner som sikrer privat lesing.

Fotograferer tekst

Tekstopplesningen fungerer ved at MyEye tar et bilde av ønsket tekst, og begynner umiddelbart å lese teksten høyt. Kameraet leser høyt fra både trykt tekst og digitale enheter, alt fra aviser, bøker og magasiner, til data- og mobilskjermer. Den kan også lese menyer, skilt og emballasje på dagligvarer. Velg å få lest opp en hel side, eller pek på et spesifikt sted du vil at opplesningen skal starte fra.

Kameraet gjenkjenner også ansikter, fra familie, venner og kolleger. Kameraet forteller brukeren navnet på vedkommende som står ansikt til ansikt. Man skal bare ta bilde av vedkommende og snakker inn navnet. Neste gang man møter vedkommende, vil OrCam MyEye fortelle navnet på vedkommende.

Kameraet kan også identifisere dagligvarer, betalingskort og pengesedler, slik at man enkelt finner det man har bruk for i det daglige.

Mer info:

orcam.com

nordiceye.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top