Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

MateBook X Pro blir enda bedre

Huawei oppdaterer enda en gang den populære laptopen, som er en skamløs kopi av Apples MacBook.

Skrevet av / 27.02.20 - 12:52
MateBook X Pro blir enda bedre

Da Richard Yu, CEO for Huawei Consumer Business på mandag lanserte kinesernes svindyre brettbare smarttelefon, Huawei Mate X, hadde han også en rekke andre nye produkter på scenen.

Herunder en ny oppgradert utgave av Huawei MateBoox X Pro, som kom på markedet for første gang i 2018 og som vår anmelder kalte en skamløs, men god kopi av Apples MacBook. 

I vår anmeldelse av 2018-modellen skrev vi bl.a. at “du får en reisevennlig tynn og stilig maskin i aluminium med et godt tastatur og en stor og flott skjerm. Det er masser av innebygd lagring og en rask CPU til å kjøre det hele.”

Med den nye modellen legger Huawei stor vekt på muligheten for å jobbe flytende på tvers av enheter.

Takket være Huaweis såkalte Multi screen Collaboration, som tilhører Huawei Share funksjonen, kan man flytte filer fra smarttelefonen til datamaskinen og generelt skape et samspill mellom de to enhetene. Man kan derfor også bruke MateBook X Pros tastatur, kamera, mikrofon og mus med sin smarttelefon.

Fordi 3K-skjermen har en screen-to-body ratio på hele 91%, sitter webkameraet gjemt i tastaturet. (Foto: Peter Gotschalk)

Oppdaterte spesifikasjoner

Huaweis nye pc kommer med en 10. generasjons Intel Core-prosessor i to varianter: i7-10510U og i5-10210U. Kombinert med en NVIDIA GeForce MX250 GPU, som kjører på 2GB GDDR5.

Den nye pc-en veier som forgjengeren bare 1,33 kg og har en tykkelse på 14,6 mm.

Skjermen i den nye MateBoox X Pro er 13,9″ i 3:2 format med 3K-oppløsning (3000 x 2000 pixels, 260 ppi).

Pris og tilgjengelighet

Den nye MateBook  X Pro kommer i fargen grå og vil kunne kjøpes hos Elkjøp og Power fra slutten av mai. Den kommer i to varianter til henholdsvis 19.999 kroner (med Intel i7, 16 GB RAM, 1 TB SSD) og 17.999 kroner (Intel i5, 16 GB RAM, 512 GB SSD).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top