Search
Generic filters

Lynraske PC-er fra Lenovo

En Yoga 510 og to Yoga 710 har blitt vist frem på årets store mobilmesse.

Det er fart i markedet for de hybride 2-i-1-datamaskinene, og det gir seg også utslag i mange lanseringer på årets Mobile World Congress i Barcelona.

I dag besøkte vi Lenovos-standen, hvor vi fikk sett på tre nye datamaskiner i hybridklassen – i den såkalte Yoga-serien, som er kjent for maskiner som kan vris og stilles inn til hele fire ulike tilstander.

Begynnermodellen Yoga 510 kommer med 14” skjerm med Full HD 1080p oopløsning og har Windows 10, 6. generasjons Intel Core i7-prosessor og en vekt på 1,75 kilo. Et AMD Radeon R7 M460 2 GB grafikkort er tilgjengelig som tilbehør. Maskinen kan utstyres med inntil 8 GB RAM og 256 GB SSD.

Lenovo Yoga 510. Foto: Peter Gotschalk
Lenovo Yoga 510. Foto: Peter Gotschalk

Yoga 510 er ikke den letteste og mest elegante maskinen vi har sett, men prisen er bare rundt 6.000 kroner for den minste konfigurasjonen.

Selv den store Yoga 510 kan vendes helt på vrangen. Foto: Peter Gotschalk
Selv den store Yoga 510 kan vrenges. Foto: Peter Gotschalk

Yoga 710 kommer i to ulike versjoner med henholdsvis 11” og 14” skjerm, begge med Full HD 1080p oppløsning. Dessuten har maskinene Dolby Atmos-teknologi og henholdsvis Intel Core m5 (Yoga 710 11”) og Intel Core i7 prosessor (Yoga 710 14”).

Den lille Yoga 710 har 11" skærm. Foto: Peter Gotschalk
Den lille Yoga 710 har 11″ skjerm. Foto: Peter Gotschalk

Den store modellen med 14” skjerm veier tross sin størrelse bare 1,04 kilo og kommer med integrert antenne-hengsel, som i følge Lenovo vil gi inntil 20 prosent bedre Wi-Fi-forbindelse. Modellen blir tilgjengelig med inntil 8 GB RAM og 256 GB SSD. Det blir også mulig å utvide med et NVIDIA GeForce 940MX grafikkort som tilbehør.

Mens den store Yoga 710 kommer med 14" skærm. Alligevel vejer den blot 1,04 kg. Foto: Peter Gotschalk
Mens den store Yoga 710 kommer med 14″ skjerm. Likevel veier den bare 1,04 kg. Foto: Peter Gotschalk

Pris og tilgjengelighet
De nye hybriddatamaskinene blir tilgjengelig i løpet av våren eller sommeren. Yoga 510 koster som nevnt rundt 6.000 kroner, og det er også prisen for Yoga 710 11”. Den store Yoga 710-modellen kan koste rundt 9.000 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!