MWC 2016

Det er lite nytt i de nye Galaxy S7-mobilene, men viktige funksjoner er forbedret.
Annonse
Annonse
forfatter

Scenen var satt på spektakulært vis i den store kongresshallen i CCIB i Barcelona. Den var nemlig plassert i midten av salen, mens publikum satt i en stor sirkel rundt scenen på stoler som hver enkelt hadde et Gear VR hodesett liggende på setet. En del av presentasjonen foregikk i virtual reality – nemlig da vi skulle få komme helt tett på de nye modellene og deres designdetaljer – men da vi kom tilbake til den virkelige verden, var nyhetene mer jordnære.

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge er koreanernes nye toppmodeller, og de ligner begge sine forgjengere fra fjoråret, Galaxy S6 og S6 edge, nærmest på en prikk – altså utført i såkalt 3D-glass og metall – men kommer med en rekke forbedringer, som imøtekommer noen av ankepunktene som anmeldere og brukere hadde i forhold til Galaxy S6 og S6 edge.

Nu er Galaxy blevet vandtæt igen (IP68). Foto: Samsung
Nå har Galaxy blitt vanntett igjen (IP68). Foto: Samsung

Først og fremst er både Galaxy S7 og S7 edge vanntette (IP68) som betyr at mobilen tåler å være inntil 30 minutter på 1,5 meter dypt vann, og begge nye mobilene støtter utvidelse av lagringsplassen via microSD-kort (inntil 200 GB).

Kameralinsen er på begge modellene dessuten gjort slankere, så kameraet ikke blir en like ekstrem forhøyning på mobilens bakside.

På både Galaxy S7 og S7 edge er linsen blevet filet lidt ned, så den ikke stikker helt så meget ud fra bagsiden. Foto: Peter Gotschalk
På både Galaxy S7 og S7 edge har linsen blitt filt helt ned, så den ikke stikker like mye ut fra baksiden. Foto: Peter Gotschalk

Apropos kameraet har det også blitt forbedret, og kommer nå med objektiv med F1.7 blender og 30% større piksler, som tilsammen betyr mer lys og raskere fokus / kortere lukketid. Telefonene er dessuten utstyrt med en ny kameratilstand, Motion Panorama, som tilføyer bevegelse i panoramabilder.

Annonse

Et nytt Lens Cover i to versjoner – ett med vidvinkel og ett med fiskeøyeobjektiv – er tilgjengelig som tilbehør.

Av andre forbedringer kan nevnes raskere prosessor (2,15 GHz + 1,6 GHz med 8 kjerner), mer minne (4 GB RAM) og et markant bedre batteri (3.000 mAh i Galaxy S7, 3.600 mAh i S7 edge).

Den nye Galaxy S7 ligner VIRKELIG sidste års model på en prik. S7 edge har i det mindste fået større skærm. Foto: Peter Gotschalk
Den nye Galaxy S7 ligner fjorårets modell på en prikk. S7 edge har i det minste fått større skjerm. Foto: Peter Gotschalk

Den nye edge-modellen har fått større skjerm enn standardmodellen (5,5 tommer mot 5,1) og det såkalte edge-panelet har blitt mer anvendelig . Den nye modellen har nemlig en slags slide-over meny inn fra siden, og menyen kan tilpasses av brukeren i innstillingene. Begge mobilene kommer med samme “alltid på” skjerm som LG G5, så man kan se hva klokken er eller hvilken avtale som nærmer seg, selv om skjermen er avslått og mobilen i dvaletilstand.

Det såkaldte edge-panel på Galaxy S7 edge er blevet meget mere brugbart. Foto: Peter Gotschalk
Det såkalte edge-panelet på Galaxy S7 edge har blitt mye mer anvendelig. Foto: Peter Gotschalk

Pris og tilgjengelighet
Samsung Galaxy S7 og S7 edge lanseres i midten av mars og blir tilgjengelig i fargene svart, hvit og gull. Veiledende utsalgspriser blir 7.290 kroner (Galaxy S7) og 8.390 kroner (Galaxy S7 edge).

Spesifikasjoner
Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Skjerm: 5,1″ QHD S-AMOLED, 2560 x 1440, 577 ppi (S7), 5,5” QHD S-AMOLED, 2560 x 1440, 534 ppi (S7 edge)
Prosessor: 2,15 GHz + 1,6 GHz octa-core
Minne: 4 GB ram
Lagringsplass: 32 GB  (+ microSD inntil 200 GB)
Kamera: 12 MP (F1.7), 5 MP (F1.7)
Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC
Mål: 142,4 x 69,6 x 7,7 mm (S7), 150,9 x 72,6 x 7,7 mm (S7 edge)
Vekt: 152 g (S7), 157 g (S7 edge)
Batteri: 3.000 mAh (S7), 3.600 mAh (S7 edge)

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.