Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hublots high-end smartklokke

Men Hublot Big Bang e mangler noe vesentlig.

Skrevet av / 04.06.20 - 08:59
Hublots high-end smartklokke

Jeg måtte sjekke datoen to ganger. For det er bare to år siden vi skrev om Hublot Big Bang Referee 2018 World Cup Russia, som ble laget  laget for de 101 dommerne i fotball VM det året.

Den nye Big Bang e fortsetter i samme gate, bare uten fargene fra det russiske flagget og de åpenbare dommerfunksjonene.

Hublot er, for de som måtte lure, en relativt ung sveitsisk klokkeprodusent sammenlignet med Breguet fra 1775 og Blancpain fra 1735, og ble grunlagt så sent som i 1980, av italienske Carlo Crocco, og navnet Hublot hentet han fra det franske navnet for koøye på en båt.

En kunsterisk detalj som ikke skal gå ubemerket hen, er at Big Bang e kommer med åtte kunsterisk utformede urskiver, designet av  Marc Ferrero. De kan byttes ut etter ønske, eller programmeres til å byttes ut automatisk hver tredje time.

Nok om det. Big Bang e er på ingen måte en direkte konkurrent til en Apple Watch eller Huawei GT2e, like like som en vanlig Big Bang er en konkurrent til en Citizien kvartsklokke.

Hublot har alltid henvendt seg til high-end markedet, og da VM-klokken ble lansert for 5000 dollar i 2018, var den Hublots billigste klokke.

Den nye Big Bang er langt nettere med 42mm i diameter, og urkassen kan levers i titan eller sort keramikk, og under Amoled–skjermen på 30,8 mm diameter,  kjører en to år gammel (!)  Snapdragon Wear 3100 prosessor på 1,09 GHz på Google Wear OS.

Ikke i seg selv så imponerende, men det bryr neppe Hublot-kundene seg om.

Big Bang e kan brukes med både Android-mobiler og iPhone, og har de vanligste ‘smartfunksjonene’ på innsiden. Som akselerometer; gyroskop, mikrofon, lyssensor, optisk sensor, og smartfunksjonene kan styres av den roterende kronen.

Den er ikke særlig vanntett, 30 meter sier Hublot, det er temmelig tynt for en sportsklokke, som heller ikke har GPS. Der røk Strava-støtten ut vinduet.

Batteritiden er oppgitt til én dag, før man må lade. Det tar 2,5 timer.

Prisen ja. Den er friske 4900 sveitsiske franc for titan, og 5500 franc for sort keramikk, som oversettes til 49.000 og 55.000 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

Sensorer og innebygde vekter forenkler bakingen

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top