Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei går rettens vei for å raskest mulig prøve å stoppe blokkeringen som truer selskapets produksjon av smarttelefoner og datamaskiner

Skrevet av / 29.05.19 - 14:08
Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei har i dag innsendt en haste-forespørsel i prosessen for å avgjøre om de har gjort brudd på nettverkssikkerheten. Selskapet har også oppfordret den amerikanske regjering til å stanse sin kampanje mot Huawei, fordi den ikke vil forbedre nettverkssikkerheten.

«Forbud mot Huawei med unnskyldningen om at det handler om nettverkssikkerhet kommer ikke til å gjøre noe for å gjøre nettverk mer sikre. De forsøker å gi en falsk følelse av sikkerhet og avlede oppmerksomheten fra de reelle utfordringene vi står ovenfor,» uttaler Song Liuping, Huaweis øverste jurist. «Politikere i USA bruker en hel nasjons styrke til å gå etter en privat virksomhet. Dette er ikke normalt, og er nesten aldri sett før i historien.» 

«Den amerikanske regjering har ikke lagt fram noe bevis for at Huawei er en sikkerhetstrussel. Det er ingen pistol, ingen røyk. Kun spekulasjoner,» tilføyer Song Liuping.

I klagen hevder Huawei at seksjon 889 i 2019 NDAA utpeker Huawei ved navn, og at den ikke bare forhindrer amerikanske, statlige byråer i å kjøpe Huawei-utstyr og -tjenester, men at den også forhindrer dem i inngå kontrakter med eller tildele tilskudd eller lån til tredjeparter som kjøper Huawei-ustyr eller -tjenester – selv om det ikke har noen innflytelse på eller forbindelse til den amerikanske regjeringen.

Farlig presedens

Song kommenterer også at Huawei har blitt lagt til i «Entity List» av US Commerce Department for to uker siden. «Dette skaper en farlig presedens. I dag er det telekommunikasjon og Huawei. I morgen kan det være din bransje, ditt firma, dine forbrukere,» sier han.

Glen Nager, Huawei hovedrådgiver i saken, sier at seksjon 889 i NDAA 2019 overtreder de såkalte «Bill of Attainder», «Due Process», og «Vesting Clauses» i den amerikanske konstitusjonen. Dermed er saken utelukkende «et rettsspørsmål», da det er ikke er noen kontroversielle fakta det dreier seg om, som begrunner hastverket i klagen.

Om Huawei ikke lykkes med å få saken satt igang tidligere, så er planen at den skal behandles ved en høring den 19. september.

Utstøtt av alle

Huaweis rettslige utspill kommer på toppen av to helvetesuker for den kinesiske mobilprodusenten. Siden selskapet ble satt på den såkalte entity list har Huaweis teknologiske fundament veltet som dominobrikker. Først proklamerte Google at Huawei ikke vil kunne bruke Android i sine kommende mobiler. Deretter fulgte Qualcomm og Microsoft med å nekte å levere prosessorer til Huawei. Og til slutt stoppet engelske ARM sitt samarbeid med Huawei. Dette slaget er i virkeligheten det hardeste, da ARMs teknologi brukes i alle mobilprosessorer utover Apples. Og skal Huawei lage sin egen prosessor fra bunnen vil det ta flere år. Siden da har organisasjonen bak SD-kortstandarden også avbrutt samarbeidet med Huawei, som dermed ville hindret Huawei fra å bruke SD-kort til lagring i kommende mobilmodeller. Dersom blokkeringen blir stående når retten har talt. [Oppdatering 29/5 kl. 13:33] Det virker som SD Association har endret mening. Huawei står nemlig oppført igjen på listen over offisielle medlemmer av organisasjonen, skriver Android Authority.

I mellomtiden er Huawei, verdens nest største mobilprodusent, fanget i et limbo, hvor de på den ene siden har en av de mest suksessfulle kameramobilene, men hvor kundene ikke vet om de vil få tilgang til oppdateringer av operativsystemet. Det har rammet salget, og noen mobilkjeder har også tatt Huaweis mobiler ut av sortimentet.

Les også: Huawei-blokkeringen kan knuse Android

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top