Search
Generic filters

En slik PC har du aldri sett før!

Tastatur og mus er erstattet med avansert berøringsteknologi. Og 3D-skanner!

Når man snakker om alt-i-ett-PC-er, tenker man ofte på en skjerm hvor alt av datakraft og tilkoblinger er innebygd. Sprout fra HP går et steg lenger. Den har nemlig i tillegg innebygd projektor og kamera, som kan skanne 3D-bilder. I tillegg inviterer den til å bruke fingrene på en unik måte.

HP Sprout er en arbeidsstasjon som blander det digitale med den fysiske verden, utviklet spesielt for kreative mennesker. For eksempel markedsførere, designere og kunstnere. I tillegg bør digitalt eventyrlystne konsumenter kunne få glede av denne PC-en, som for eksempel selvskapere og hobbyoppfinnere.

En skjerm pluss en virtuell skjerm
I tillegg til at media vises på den 23 tommer store HD-skjermen (1920 x 1080 piksler), har HP Sprout en 20 tommer stor berøringsmatte. Det er i matten magien ligger, for denne PC-en har verken tastatur eller mus. Matten fungerer også som en skjerm, takket være en innebygd projektor på toppen av datamaskinen, som stråler bilder ned på arbeidsflaten, da med en oppløsning på 1024 x 768 piksler. Ikke helt HD, men bra nok til det den skal brukes til: sveipe gjennom, flytte på og forandre størrelse på bilder med hendene, eller hva med å bruke den som en ekstra kontrollmonitor for spill – for eksempel til å vise instrumentpanelet i en flysimulatoren eller et bilspill!

Berøringsmatten kan brukes til rask redigering og flytting av bilder.
Berøringsmatten kan brukes til rask redigering og flytting av bilder.

Flytt og fiks bilder med et sveip
For å få innholdet fra dataskjermen over til matten, sveiper du bare bildene ned fra hovedskjermen med fingeren.

Bilder kan manipuleres ved å sveipe dem ned på berøringsmatten fra Workspace-appen, hvor du så kan flytte dem rundt, forandre størrelse på dem og zoome inn, ved bruk av fingrene. Matten har 20 innebygde berøringspunkter, akkurat som en vanlig berøringsskjerm, for å kunne utføre berøring med høy nøyaktighet.

En mykt tastatur er også innebygd i matten, som dukker frem ved et tastetrykk på bunnen av maskinen. Ellers finnes en musikkapp kalt Pianotime, som forandrer matten til pianotangenter, mens notene vises på skjermen.

Berøringsmatten fungerer også som tastatur.
Berøringsmatten fungerer også som tastatur.

3D-kamera
Som om ikke det er nok, har Sprout innebygd et 14 megapiksels kamera. Eller, i virkeligheten er det tre kameraer, som alle knipser det samme bildet, men fra litt ulikt perspektiv. Du kan da ta bilde av en gjenstand – for eksempel en 3D-modell av et slag – og dermed ha all informasjon du trenger for å lage en digital 3D-modell, som så kan sendes til en 3D-printer. Det følger med en app kalt 3D Snapshot, som HP lover å fortsette å videreutvikle. For øyeblikket skal det ikke være veldig brukervennlig, men målet er å gjøre det så intuitivt som mulig i fremtiden.

Projektoren i samarbeid med berøringsmatten skaper all magien.
Projektoren i samarbeid med berøringsmatten skaper all magien.

Skanning
Kameraet må ikke ta bilder i 3D, det fungerer like bra i 2D. Det betyr at du med Sprout også har en innebygd skanner. Legg objektet du vil skanne under kameraet – for eksempel et A4-dokument – ta bilde, og Sprout vil automatisk beskjære vekk bakgrunnen så du har en god kopi av dokumentet. Praktisk!

Det åpner også for et enklere liv for kreative personer. Som Engadget beskriver følgende situasjon:

”Den type hurtighet og nøyaktighet kan være veldig interessant for en spesiell type person. Kanskje en markedsfører, som Don Draper. Tenk deg Don som sitter foran sin Sprout, og jobber med en annonsekampanje for Florida-appelsiner. Han har bare tekst på siden sin. Tenk deg så at han har en appelsin i hånda. Han ønsker å få den appelsinen inn i sin annonse. Han kan holde den under skanneren, som vil fjerne bakgrunnen. Deretter kan han sveipe fingeren og veldig raskt få bildet tilbake ned på den nederste skjermen, hvor han kan gjøre den mindre, tilte den litt, og få den til å passe inn med resten av annonsen.”

Tøft!

Pris og tilgjengelighet
HP Sprout, som lanseres før jul med en startpris på rundt 1.900 dollar (ca 13.000 kroner), blir neppe en dusinvare, men vi tipper den kan finne veien hjem til en god del kreative folk!

Se videoen under.

Kilde: Engadget

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Storslipp av serier og filmer i oktober - og nå kommer Mandalorian 2!
Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!