Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Devialet Phantom i en klokke

Devialet gir lyd til high-end klokker.

Skrevet av / 18.10.19 - 09:00
Devialet Phantom i en klokke

Vittige tunger vil ha det til at sveitserne er best kjent for gjøkur, jodling og sjokolade, men glemmer at Sveits også er hjemme for mange av de mest anerkjente high-end hi-fi-produsentene som har og ennå eksisterer.

Revox, Piega, Goldmund og FM Acoustics er bare noen av mange, og på sitt felt er de anerkjent som Omega, Rolex og Patek Philippe, er på sine områder.

Ulysse Nardin er en av de mange tradisjonsrike urmakerfirmaene i Sveits, men i en langt mindre skala enn de ovennevnte, og derfor mindre kjent.

Kanskje blir de det nå, med Hourstriker Phantom, som er laget i samarbeid med franske Devialet. De med de flate, blanke forsterkerne som Expert Pro, og de fenomale Phantom og Reactor høyttalerne.

Devialet har nemlig samarbeidet med Ulysse Nardin, om et håndlaget armbåndsur med innebygget alarm. Det er ikke noe oppsiktsvekkende sånn i utgangspunktet, men i motsetning til en mobiltelefon eller et kvartsur, foregår alt akustisk med håndlaget mekanikk.

For Hourstriker Phantom er laget for hånd i Le Locle i Sveits, og Devialet har vært konsulent og delt sine kunnskaper for å få alarmen til å lyde så tydelig som mulig.

Alarmen det er snakk om, er en mekanisk aktivert gong-gong som oscillerer og skaper lydbølger når den slås på med en hammer. I Hourstriker Phantom er løsningen annerledes.

En tynn membran på undersiden virker som en forsterker for vibrasjonene som skapes av det Ulysse Nardin kaller torsjonsarmer. Det skal gi en hørbar lyd på hele 85 desibel, på ti cm avstand, og den akustiske varslingen kan slås av når man ikke trenger den.

Ellers vil de gi et signal på hver hele, og halve time.

Hourstriker Phantom vil bare bli laget i 85 eksemplarer, og blir heller ikke billig med en pris på 72.500 sveitsiske franc, men da har man et på alle mulige måter helt unikt high-end armbåndsur. Med en high-end akustisk alarm.

Hourstriker Phantom måler 42 mm i diameter, skal være vanntett til 30 meter, og kassen er laget i titan.

Fun fact: En av grunnleggerne til Devialet, er Emmanuel Nardin, i slekt med Ulysse Nardins familie.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

2 hendelser på “Devialet Phantom i en klokke”

  1. Jon Andresen

    …fenomale… He, he, godt ord, men det mangler noen bokstaver… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top