30 nyttige sommergadgets

Sett stemningen i sommer med en bærbar høyttaler, eller en annen av våre 30 gadgets som gjør sommeren lysere!

Skrevet av / 08.06.17 - 13:01
30 nyttige sommergadgets

1: Geneva Touring S, radio

(Foto: Produsenten)

Turkameraten

Klokkeklar lyd og lekkert utseende.

Skal du høre på radio i sommer, er den lille Geneva-radioen et selvskrevet valg. Den har ikke bare utseendet med seg, lyden er klar som en sommerdag, og med Bluetooth kan du bruke den som strømmehøyttaler sammen med mobilen.

1.995 kr / neby.no

 

2: Libratone TOO, Bluetooth-høyttaler

(Foto: Produsenten)

Allværshøyttaleren

Ta med denne så har du musikken med deg overalt.

Den slanke Libratone-høyttaleren får plass overalt, og kan brukes overalt. Den er nemlig sprutsikker og spiller hele dagen før batteriet må lades. Du kan også pare to stykker slik at du får enda fyldigere lyd – og stereo!

1.395 / libratone.com

 

3: Lomo Instant Automat Glass, kamera

(Foto: Produsenten)

Øyeblikksbilder

Morsomt å fotografere.

Instant-kameraer er enormt kult, og Lomo-kameraet har glasslinse og bruker Fujifilm Instant-film for bedre kvalitet. Her kan du dele blinkskuddene umiddelbart. Glassobjektivet har bred dekning, og er ganske lyssterkt, slik at du kan knipse blinkskudd overalt.

1.699 kr / focusnordic.no

 

4: Panasonic Lumix LX15, kamera 

Lyssterk reisekamerat

Det beste lommekameraet.

Panasonics slanke kompaktkamera går ned i lommen, og leverer en bildekvalitet mobiltelefoner ikke er i nærheten av. Lyssterk zoom, pekeskjerm og 4K-video gjør kameraet til den komplette reisekamerat –  og det beste lommekameraet.

7.490 kr / panasonic.no

 

5: iPad 9,7’’ nettbrett

(Foto: Produsenten)

Bærbar kino

Den nye iPad-en er billigere og bedre – og perfekt å ta med.

Lavere pris og bedre skjerm har gjort 9,7-tommers utgaven av Apples iPad enda mer attraktiv. Og det perfekte underholdningssenteret i sommer. Bøker, filmer, TV-serier, musikk, gaming og apper for store og små, gjør den uunnværlig for barnefamilier og alle som trenger å underholdes når det regner i sommer.

3.690 kr / apple.com/no

 

6: Heos 1 HS2 + Go Pack, trådløs høyttaler med bærbarpakke

(Foto: Produsenten)

Multiromshøyttaler blir trådløs

Multiromshøyttaler hjemme, bærbar Bluetooth-høyttaler ute.

Heos 1 er en praktisk og liten trådløs høyttaler som kan kobles i trådløst nettverk med andre Heos-høyttalere. Den er fornyet og forbedret siden sist vi testet den, og heter nå Heos 1 HS2.

Sammen med batteripakken Go Pack blir den dessuten bærbar! Utenfor huset kan du spille fra mobilen med Bluetooth, du har da rundt 6 timers sammenhengende spilletid. Vel hjemme igjen kobler høyttaleren seg automatisk til hjemmenettverket igjen.

3.046 / hifiklubben.no

 

7: Nexum Aqua, bærbar DAC/forsterker til iPhone / Android

(Foto: Produsenten)

Verdens letteste hodetelefonforsterker

Den er nesten vektløs og trenger dessuten aldri å lades.

Med en vekt på bare 16 gram markedsføres Nexum Aqua som verdens letteste hodetelefonforsterker. Dette kan være bærbarforsterkeren du faktisk gidder å ha med deg ut på løpeturen! Den bruker batteriet fra mobilen og trenger ikke lades. Likevel gir den 100 mW forsterkning, dobbelt så mye som en typisk mobiltelefon.

Aqua har innebygd digitalkonverter, til enten Apple- eller Android-mobiler. Velger du den til Android, vil den som bonus også virke med PC.

1.099 / nexum-design.com

 

 

8: Chord Electronics Mojo, bærbar DAC / forsterker

(Foto: Produsenten)

Fantasilyd i lomma

Chord Mojo tryller kremlyden ut av mobiltelefonen.

Chord Mojo er en naturlig følgesvenn sammen med tungdrevne hodetelefoner. Den løfter lyden flere hakk i forhold til mobiltelefonens hodetelefonutgang, og den har kraft nok til å pøse på om det er ønskelig. Lyden er glatt og oppløst, med stram basskontroll. Hodetelefoner man trodde var krasse, låter straks mer nøytralt og oppløst. Et must for den mobile hi-fi-nerden!

4.990 / swsg.no

 

9: Philips BT6900B, bærbar Bluetooth-høyttaler

(Foto: Produsenten)

30 meters rekkevidde

Philips øker rekkevidden og redder sommerferien med denne bærbare høyttaleren.

Den nye lille høyttaleren fra Philips passer utmerket til ferieturen, takket være inntil 30 meters trådløs rekkevidde fra mobiltelefonen, i tillegg til 10 timers kontinuerlig batteritid. Den er sprutsikker og kan brukes i regnvær (la oss håpe det blir minimalt av sånt i sommer!), og den smarte USB-ladekabelen kan i tillegg brukes som bærehåndtak. Prikken over i-en settes av den innebygde mikrofonen, som gjør at høyttaleren kan håndtere dine mobilsamtaler.

1.099 / philips.no

 

10: Philips Avent uGrow SCD860, interaktivt babykamera

(Foto: Produsenten)

Smart barnevakt

Denne babycallen holder et våkent video-øye med barnet, og kan dessuten synge vuggeviser.

Fra Philips kommer en appstyrt babyvakt som lover sikker og pålitelig overvåking av barnet ditt, uansett hvor i verden du befinner deg. Bruk telefonen som vanlig, appen ligger i bakgrunnen og gir deg melding hvis barnet gir lyd fra seg, og sender videostrøm direkte til mobilen din. I tillegg har den nattlys, den forteller om luftfuktighet og temperatur – og den kan til og med synge vuggeviser for minsten. Definitivt noe for teknofile foreldre!

1.495 / philips.no

 

11: Bose QuietComfort 35, støyreduserende hodetelefoner

(Foto: Produsenten)

Behagelig reise!

Med Bose trådløse hodetelefoner holder du støyen ute og musikken inne.

QuietComfort-serien fra Bose er et hyppig syn på hodet til mange fly- og togpassasjerer, De inneholder mikrofoner som måler støy fra omgivelsene, og sender omvendte lydbølger inn i øregangene. Slik filtrerer de vekk støy og sus, og lar deg høre mer av musikken mens du er ute på reise. Selv om mange konkurrenter har forsøkt å utfordre Bose på hjemmebane den siste tiden, er QC35 fortsatt best når det kommer til kombinasjonen av lydkvalitet, støyreduksjon og bærekomfort.

3.690 kr / bose.com

 

12: Mophie Juice Pack Air, batteripakke til iPhone

(Foto: Produsenten)

Mer ”juice” til iPhone

Gir din iPhone ekstra strømreserver, samtidig som den beskytter mot knall og fall.

Ferietid og reiser medfører mye mobilbruk, og det kan ofte være vrient å finne en strømkontakt i nærheten. I så måte er Mophie Juice Pack Air til iPhone en elegant løsning. Den festes rundt mobilen og fungerer samtidig som et beskyttelsesdeksel. Batterikapasiteten oppgis til 2525 mAh – langt fra like mye som ”murstein” laderne altså, men desto mer kompakt og lett å ta med seg. Dekselet leveres til blant andre iPhone 6 og 7, i en rekke ulike farger.

899 kr / mophie.com

 

13: LG 70UH700, 70” 4K LCD-TV

(Foto: Produsenten)

Mega-TV på tilbud

Det finnes ikke dårlig vær, så lenge TV-en er svær!

Når sommerværet svikter eller du bare vil kose deg med sport, serier og film er en god TV gull verdt – enda bedre hvis den har DIGERT BILDE! TV-skjermene pleier dessverre å gjøre et solid prishopp når man vil ha noe større enn 65”, men det finnes noen hederlige unntak. LG 70UH700, ”beste kjøp” vinneren fra vår storskjermtest i 2016 selges nå ut til meget gunstige priser. Denne 70-tommeren mangler selvfølgelig litt kontrast og svartnivå sammenlignet med high-end modellene, men til denne prisen er den et kupp, uansett vær.

17.990 kr / lg.no

 

 

14: Weber iGrill Mini, steketermometer med Bluetooth

 

(Foto: Produsenten)

Grillkongens beste venn

Med dette grilltermometeret er saken biff!

Sommertid er grilltid, og lite smaker så godt som en god biff. Men det gjelder å få kjernetemperaturen helt rett – det er noe alle grillkonger vet. Med dette smarte termometeret fra Weber rekker du å tilberede salaten, eller underholde gjestene mens kjøttet godgjør seg. Termometeret kommuniserer med mobilen via Bluetooth, og den nedlastbare iGrill-appen varsler deg når biffen er klar. Bon Appetit!

649 kr / weber.com

 

15: Google Chromecast 2, mediespiller/strømming dongle

(Foto: Produsenten)

Smart-TV på 1,2,3

Denne lille dingsen gjør din gamle TV betydelig smartere.

Googles lille Chromecast-dongle ble nylig lansert i sin 2. generasjon, og er en av de enkleste og billigste oppgraderingene du kan gjøre på din eksisterende TV. Bare plugg den inn i TV-ens HDMI og USB tilkoblinger, og du får tilgang til en lang rekke finesser og applikasjoner. Bruk mobilen til å velge Youtube-innhold og dra det direkte opp på storskjermen! Chromecast støtter også Netflix, Viaplay og appene fra NRK, SVT og DR, for å nevne noen.

380 kr / google.com

 

16: Lenovo Yoga Book 2-i-1 nettbrett

(Foto: Produsenten)

Tre ting på en gang

Digitalt Kinderegg – Windows-PC, nettbrett og en genial tegneblokk.

Hvis du vil bruke ferien til å tegne landskap må du ha den forfriskende annerledes Lenovo Yoga Book med i vesken. Men den er så tynn å lett at man kan lure på hvilken lomme den falt ned i. Touch-tastaturet er også nyskapende. Sist, men ikke minst, er den trykkfølsomme flaten det mest intuitive tegnegrensesnittet vi har sett på en datamaskin. Prosessoren er ingen sprinter, men du kommer langt på en lading.

5.000 kr / lenovo.com

 

17: Argon DAB2BATT transportabel DAB-radio

(Foto: Produsenten)

DAB+ som to-go

Ta med den digitale kjøkkenradioen i campingvognen.

Argon-radioen ligner en tradisjonell kjøkkenradio, men har et par fikse triks i ermet. For det første er den fulldigital, og gir deg støyfri DAB+ mottak. For det andre kan du takket være det innebyggede oppladbare batteriet, ta den med deg når du skifter ut kjøkkenbordet med campingbordet. Selv om vi er i det rimeligere sjiktet, er kabinettet i ekte trefiner eller høyglanslakk.

2.000 kr / hifiklubben.no

 

18: Panasonic KX-HNC800 overvåkningskamera

 

En skål for sikkerheten

Hold øye med hjemmet fra Sydens sol.

Hvem holder øye med huset når lyset er slukket og dørene låst? Det kan du selv gjøre, takket være Panasonics hjemmeovervåkningskamera HX-HNC800. Det er vanskelig å gjøre overvåkning smart, men med sin slanke form og runde fot minner det litt om et champagneglass. Alt er trådløst, og du kan holde øye med hjemmet i full HD-oppløsning på avstand via mobil eller nettbrett.

2.100 kr / panasonic.com

 

19: MSi G73VR – gaming laptop

(Foto: Produsenten)

Ferie i cyberspace

I ferien har vi tid til at gjøre hva vi har lyst til. Noen av oss vil bare spille!

Hvis ikke tanken på enda en solfylt strand eller nok en pulserende storby lokker, hva så med 14 sporty dager – med e-sport på programmet? MSi’s kompakte caféracer av en gamingmaskin kjører de fleste spill. Og den behersker også vill videoredigering i 4K og Netflix i høyeste oppløsning. Og skulle du likevel bestemme deg for å reise bort, er den slank nok til håndbagasjen.

25.900 kr / msi.com

 

20: BenQ GS1 bærbar projektor

(Foto: Produsenten)

 

Hjemmekino når du er ute

Ha en filmkveld under åpen himmel eller på hotellrommet.

BenQ GS1 er kompakt nok til å følge med i bagasjen på ferieturen. Med batteripakken montert fyller den som en matboks, og veier rett under en kilo. Da den kan spille fra SD-kort og USB, må du bare ha et laken og en Bluetooth-høyttaler for å ha med hjemmekino i ryggsekken. Ok, lysstyrken er begrenset, lerretet blafrer i vinden, og man blir spis opp av mygg. Men den holder hele veien!

5.800 kr / benq.no

 

21: Nintendo Switch, transportabel spillkonsoll

 

(Foto: Produsenten)

Zelda på farten

Med Nintendo Switch får du samme store opplevelse hjemme og på farten.

Nintendo Switch er det nyeste skuddet på stammen fra selskapet bak Mario og Zelda. Switch bygger på en elegant måte bro mellom stasjonære og håndholdte konsoller, da maskinen både kan brukes hjemme koblet til flatskjermen, og tas med i vesken og brukes på farten. Som Nintendo er kjent for, har også kontrollene fått en overhaling, og kan liksom på Wii brukes på flere måter. Dette innbyr til kreative spill og sosialt samvær med vennene.

3.585 kr / nintendo.com

 

22: Samsung Gear VR 2017, headset

 

(Foto: Produsenten)

Tror fortsatt på VR

Samsung oppgraderer sitt VR-headset med trådløs kontroller.

Samsung har sluppet en ny Galaxy mobil på markedet, S8, og har samtidig avslørt en ny utgave av sitt GEAR VR-headset. Den største nyheten her er den medfølgende Bluetooth-kontrolleren, som gir deg litt ekstra innlevelse i kraft av muligheten for å bevege deg rundt i den virtuelle verden. Prisen er passe lav for at de fleste kan være med, og det nye headsettet samt kontrolleren fungerer både sammen med Galaxy S6, S7, S8 samt Note 5.

1.500 kr / samsung.com

 

23: OnePlus 3T, smartmobil

 

(Foto: Produsenten)

En lynrask kineser

Kineserne kommer og de har telefoner med seg.

OnePlus er fortsatt forholdsvis ny på markedet, men klarer likevel å komme med noen spesielt potente mobiler. Det er OnePlus 3T et meget godt bevis på, da mobilen har en fin balanse mellom design og pris. Telefonen er laget av glass og stål, noe vi er blitt meget vant til, men spesielt innmaten er verdt å fremheve. Mengder av RAM samt en rask prosessor sørger for at spill, film og Facebook bare suser av sted.

4.295 kr / oneplus.net

 

24: Jaybird X3, ørepropper

 

(Foto: Produsenten)

En tilpasningsvennlig propp

De markedsføres som treningspropper, men kan så mye mer.

Jaybird forstår seg på hodetelefoner som spiller godt, og med X3 har de laget sin kanskje beste modell til nå. De spesielle vingene gjør at de sitter godt fast i øret, men kan også tas av hvis man ønsker det. Også lyden kan justeres, takket være Jaybirds egen app, hvor du kan skru opp for bass og diskant. Maskinvaren i proppen gjør at den nye lydprofilen følger proppen og at paret derfor også bevarer innstillingen på andre enheter.

1.300 kr / logitech.com

 

25: JBL Reflect Contour

 

(Foto: Produsenten)

Disse sitter godt

Når passformen er det viktigste er JBL helt i front.

Hvis hovedformålet er at de blir sittende på hodet, får du neppe et bedre headsett enn Reflect Contour. De spesielle bøylene smyger seg rundt øret mens proppene beveger seg inn i øregangen. Lyden er kanskje ikke den beste, men hvem tenker på lydkvaliteten når man farer avsted på tredemølla eller sjonglerer med vekter. I tillegg er batteritiden på åtte timer godkjent, liksom prisen er mer enn rimelig.

1.000 kr / jbl.com

 

26: LG PH4, bærbar høyttaler

 

(Foto: Produsenten)

Robust feriehøyttaler

Sprutsikker høyttaler som lar alle nyte musikken på sommerens fester.

LG har laget noen lekre reisehøyttalere før, men nå er de også med i kampen når det gjelder holdbarhet. Man bør nok ikke bade med den, men den tåler å spyles med vann. Derfor er den perfekt ved poolen eller på stranden, da den rundtstrålende høyttaleren gjør at alle omkring får like bra lyd. Batteriet holder i 10 timer og varer hele festen. Den har også en praktisk rem for å kunne henges opp og har innebygd stemningsbelysning.

800 kr / lg.com

 

27: Apple AirPods, trådløse propper

 

(Foto: Produsenten)

De smidigste iPhone-proppene

Imponerende batteritid og den smarteste håndteringen av alle helt trådløse propper.

Å slippe alle trådene til proppene innebærer ofte kompromisser som dårlig batteritid, usikker tilkobling eller forvirrende håndtering. Men Apple har gjort alt riktig. Installasjonen kunne ikke være enklere, og tilkoblingen er stabil takket være W1-kretsen. De ser kanskje ut til å sitte løst, men de faller ikke ut av ørene i første omgang. Og lyden er faktisk bedre enn i EarPods med ledning. De fungerer med Android, men ikke like smidig.

1.800 kr / apple.no

 

28: Samsung Gear S3, smartklokke

 

(Foto: Produsenten)

Praktisk og smart

Den pene og praktiske Gear S3 er Samsungs beste smartklokke hittil.

Det siste man vil gjøre i ferien er å sjekke mobilen hele tiden. Da er en smartklokke praktisk for å skille mellom hva som er viktig og hva som kan vente til senere. En av de bedre er Samsungs siste modell, som dessuten ser ut som en klassisk klokke. Vi liker også navigeringen som skjer ved å vri på ringen rundt skjermen. Den har et batteri som holder til flere dager og tåler både støv og vann.

4.000 kr / samsung.no

 

29: Solgaard Lifepack, smart ryggsekk

(Foto: Produsenten)

Ryggsekk med alt

Praktisk ryggsekk med mengder av fiffige innebygde finesser til reisen.

Lifepack er ryggsekken som løser de fleste problemene på reisen. Den har avdelinger for klær og gadgets med masser av lommer, inklusiv skjulte for verdisaker. Trenger man å lade mobilen, har den innebygd ladestasjon. Og batteriet lader seg selv opp med solceller. Batteriet byr også på underholdning da det også er en Bluetooth-høyttaler. Dessuten har den innebygd låsevaier slik at man ikke blir frastjålet alle sakene.

269 $ / solgaard.co

 

30: Tomtom GO5200, GPS-navigator

 

(Foto: Produsenten)

Ingen omveier på reisen

Leder deg til den raskeste og beste veien på bilturen gjennom Europa.

Intet vondt om apper, men skal man ut på langtur er en riktig GPS-navigator verdt de ekstra kronene. Tomtoms siste modell har innebygde Europakart med advarsler for fartskameraer, og ubegrensede oppdateringer inngår i prisen. Takket være innebygget SIM-kort med gratis roaming, kan den også i utlandet lede deg forbi ulykker og køer. Den kan brukes som høyttalertelefon samt oppdaterer seg via Wifi.

3.400 kr / tomtom.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top