annonse
(Foto: Produsenten)
Juni 2016LG 70UH700

LG 70UH700

5 tommer ekstra

Synes du 65” blir for pysete? Eller vil du bare være bedre enn naboen? Da kan LG tilby denne 70-tommeren til konkurransedyktig pris.

annonse

Koreanske LG har fokusert knallhardt på nye TV-er med OLED-teknikk de siste årene, men de har ikke glemt LCD av den grunn. Årets sortiment har fått en rekke interessante nyheter, og det virker som LG vil slå et slag for de virkelig store skjermene i år.

LG 70UH700 er en spennende hybridmodell som henter en del videoteknikk fra toppmodellene i 8 og 9 serien, med litt enklere design og mindre avansert baklysteknikk. Til gjengjeld har den et svært bildepanel på hele 70 tommer! Vanligvis pleier prisen å stige uproporsjonalt mye idet vi beveger oss over 65 tommer i størrelse, men her kan LG altså tilby en ekte Ultra HD storskjerm i et spennende prisleie. 70UH700 har en minimalistisk design med slank ramme og sentermontert sokkel i børstet metall.

 

Brukervennlighet og finesser

De som eier en LG-TV av nyere dato vil lett dra kjensel på brukergrensesnittet WebOS (3.0), som kjennetegnes ved bruken av pekefjernkontrollen Magic Remote. Menysystemet som er oppbygd som en kortstokk, og gjør det enkelt å bla igjennom forskjellige typer innhold. LG-skjermen kan også fjernstyre annet utstyr du har koblet til. App-utvalget er bra med både Netflix og Youtube så vel som lokale tjenester som NRK TV på plass. Vi mener fortsatt at LG er blant de mest lett anvendelige TV-ene på markedet.

LG-skjermen kommer også med støtte for HDR, som betyr at den vil skal gi ekstra utbytte med Ultra HD Blu-ray. Ikke bare det, den støtter også Dolby Vision HDR-innhold fra Netflix.

 

Bildekvalitet

Vi var spente på hvordan denne 70-tommeren ville stå seg mot 65-tommerne i testen rent kvalitetsmessig. Det er en kjensgjerning at storskjermer pleier å gi litt lavere bildekvalitet enn mindre skjermer til samme pris. I dette tilfellet ble vi imidlertid positivt overrasket: På flere områder holder 70UH700 faktisk bra følge med konkurrentene, selv om disse er høyere spesifiserte modeller på papiret.

annonse

Noen forskjeller er det selvsagt: LG-skjermen har ikke like imponerende svartnivå som Sony, og mangler litt av den rå skarpheten vi opplever med Samsung. Lysstyrken er også litt mer begrenset. Når det er sagt, er forskjellene mindre enn vi hadde forventet. Foret med fotballsendinger fra Canal Digital, gir den et gigantstort og krystallklart bilde med jevne bevegelser og lite bildestøy. Vi kommer nærmere på handlingen, og får lettere øye på de små detaljene.

annonse

Under testingen lyktes vi med å aktivere HDR fra både Netflix og via HDMI-inngangen. Bildeopplevelsen får som vanlig et løft når vi forer LG-skjermen med HDR-signaler, som gir større kontrast og mer smell i lyse partier. Det mangler fortsatt litt til konkurrentene fra Sony og Samsung, som er utstyrt med mer lyssterke (1000 nit) LCD-paneler, pluss mer avansert baklys som gir bedre svartnivå i lokale partier. Likevel er det helt klart snakk om en forbedring fra forrige generasjon TV-er.

Det må poengteres at disse forskjellene kommer bedre frem på mørke filmer og serier (for eksempel Game of Thrones) enn på fotballsendinger og annen sport. LG 70UH700 har nemlig flott fargegjengivelse, glatte bevegelser, og generelt få åpenbare svakheter. Legg til 5 tommer ekstra bildediagonal, og den fremstår som et meget bra kjøp!

 

annonse

Lydkvalitet

LG-skjermen har kun et standard sett med høyttalere, og fremstår ganske ordinær i lydgjengivelsen. Her er det fin klarhet i stemmer og lydeffekter, men det er lite bass og dynamikk å snakke om. Til en skjerm av denne størrelsen vil vi definitivt anbefale en lydplanke.

 

Konklusjon

Dette er en prisgunstig storskjerm, og selv om bildekvaliteten ikke når opp til de beste 65” i testen på alle områder, kommer den nær nok til at vi synes den er verdt å anbefale. 5 tommer ekstra er nok til å gi en større bildeopplevelse, spesielt dersom du har ekstra lang sitteavstand til TV-en, eller bare vil invitere hele vennegjengen til sport- eller kinokveld. Et bra storskjerm-kjøp!

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
 • 70” 4K LED LCD, 3840x2160
 • High Dynamic Range (HDR)
 • CI+ integrert dekoder
 • DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
 • 3 HDMI (2.0)
 • 2 USB
Pris: 34995 kr
Pluss Stort og klart bilde med imponerende skarphet og lite støy. I tillegg har LG-skjermen jevn lysfordeling og godkjent svartnivå/kontrast. Med jevne bevegelser i tillegg, blir dette en riktig flott TV å se sport og fotball med.
Minus LG-skjermen støtter High Dynamic Range, men mangler litt lysstyrke og kontrast i forhold til de beste.
  65” TV-er til Fotball-EM
  Også i denne testen:
  Samsung 65KS9005
  Curveball
  Samsungs buede toppmodell kombinerer lekker design, glimrende brukervennlighet og sterke bildeprestasjoner.
  Philips 65PUS8601
  Gammel traver
  Toppmodellen fra Philips er ikke den ferskeste modellen i dette laget, men har fortsatt mye å bidra med på bildefronten

  Kommentarer

    Motta varsel  
  Varsle meg om
  annonse

  Les også

  Philips Elevation 60PFL8708S

  Philips Elevation 60PFL8708S

  Kombinasjonen av stort og skarpt bilde, gode smartfinesser, slank design og stilig omgivelseslys på baksiden er en vinneroppskrift.
  Panasonic TX-L65WT600 4K

  Panasonic TX-L65WT600 4K

  Panasonics første 4K-TV lover oss gnistrende skarpe bilder, men er den kostbare TX-L65WT600 en verdig arvtager til Panasonics glimrende plasmaskjermer?
  Sony KD-65X9005

  Sony KD-65X9005

  Gode ting kommer i store pakker. Vi har tilbrakt solfylte sommerdager innendørs med en av årets feteste TV-er!
  Panasonic 60ZT60

  Panasonic 60ZT60

  ZT60 er Panasonics absolutte toppmodell innen plasma-TV, og lover en bildekvalitet i referanseklasse. Men kan ZT60 toppe de allerede gode TV-ene fra Panasonic?
  LG 84LM960W

  LG 84LM960W

  De nye ultra-HD TV-ene er fremtidens TV. Vi har sett nærmere på LGs enorme 84-tommer, og deler av våre inntrykk!
  Philips 46PFL9707 & 60PFL9607

  Philips 46PFL9707 & 60PFL9607

  Philips beste TV-modeller kommer sent, men godt: Vi har testet den minste og den største i den eksklusive 9000-serien. Er du en virkelig bildeentusiast er det 60-tommeren du skal velge!
  Samsung 75ES9005

  Samsung 75ES9005

  Hvis du er av typen som alltid må ha større enn naboen, så les videre! Vi har testet Samsungs største og dyreste TV, 75ES9005, som vekker et tilsvarende sterkt må-ha begjær…
  Panasonic TX-P65ST50

  Panasonic TX-P65ST50

  Ønsker du deg en real plasma storskjerm med heftig bildekvalitet, uten like heftig pris? Da bør du sjekke ut Panasonics nye budsjett-killer!