TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony FE 50mm F1.4 GM

Sonys 50mm er også et utmerket videoobjektiv.

forfatter
Publisert 23.02.23 - 08:43

Kompakte mål, lav vekt, og gunstig pris, er bare tre grunner til at man trenger et 50mm objektiv. Den hendige bildevinkelen en 50 har, gir fotografen mye å gå på fordi det knapt er noe perspektivforskyvning, i en 50. Den er ikke for smal, heller ikke for kort, og egner seg til nesten alt.

Sony FE 50mm F1.4 GM, er et ferskt eksempel på det. Den nye 50-en er ikke fullt så kompakt og billig som de minste 50-ene, men den er betydelig hendigere enn Sonys FE 50mm f1.2, som vi har testet.

2. ILCE-7RM5_SEL50F14GM_right-Mid 1. SEL50F14GM_A-Large
<
>

Den nye FE 50mm F1.4 GM tilhører Sonys G Master-serie, en mer påkostet konstruksjon, med to XA-linseelementer (extreme aspherical) som korrigerer linjefortegning og kromabrytning. Den har også ett ED-element (extra-low dispersion) som ytterligere demper kromafeil og fargeblødning. Linseelementene har også Sony Nano AR Coating II, et belegg som demper refleksjoner, og frontelementet har fluorine-belegg som holder støv og vann borte.

Foto Oliver Wallner

Objektivet har også Sonys stillegående lineære XD autofokusmotorer, og autofokusen skal holde følge med videoopptak opptil 120 fps.

50-en har en nærgrense på 41 cm, og blenderring fra f1,4 til f16. Det har også en lås for blenderingen, fokus hold-knapp, og manuellfokus. Filterdiameteren er 67 mm, og det værtettede objektivet måler 80.6 mm i diameter, det er 96 mm langt, og veier 516 gram.

Prisen er oppgitt til 19990 kroner.

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Sony FE 50mm f1.2 GM

Fenomenal 50mm for Sony-kameraer

Den er knivskarp helt ut i kantene, og koster en del, men for noen er det verdt det.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde