TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony FE 20-70mm F4 G

Sonys nye normalzoom er uvanlig.

forfatter
Publisert 20.01.23 - 10:00

Sony FE 20-70mm F4 G. Les det en gang til. Da legger du nok merke til at denne er litt mer spesiell enn hva som er vanlig for en normalzoom. De pleier å dekke et område på fra 24 til 28 mm i den ene enden, og 70 til 105 mm i den andre enden.

Her er vidvinkelen enda bredere. Med 20mm i den vide enden, utvider Sony FE 20-70mm F4 G bruksområdet sammenlignet med selv en 24-70mm zoom. Forskjellen på 20 og 24mm, er cirka 10 grader i favør av 20mm brennvidde, noe som kommer veldig godt med særlig for landskapsfotografering.

Sony-objektivet er ikke helt unikt. Det er ikke lenge siden Panasonic lanserte Lumix 20-60mm F3.5-5.6, men 20mm zoomobjektiver er få, så dette er eksklusivt selskap.

Ananda Joinet med FE 20-70mm f/4 G og Sony α7 IV. Foto Sony

Det er et relativt kompakt objektiv vi har med å gjøre. Moderat men konstant lysstyrke på f4 uavhengig av brennvidde er en fordel for videoopptak, og mer enn lyssterkt nok til det aller meste. Kanskje med unntak for astrofotografering.

Objektivet har en programmerbar funksjonsknapp, fokusring, zoomring, og blenderring fra f4 til f22. Det er også værtettet, men har ikke bildestabilisator innebygget. Det har har to twin lineære XD fokusmotoren, som skal være opptil 60 prosent raskere enn motorene i den eldre FE 24-70mm F4.

Les også Fenomenal 50mm for Sony-kameraer Den er knivskarp helt ut i kantene, og koster en del, men for noen er det verdt det.

Innvendig sitter det 16 linseelementer, fordelt på blant annet to spesialslipte asfæriske, tre ED-elementer, et asfærisk ED-element, og ett vanlig asfærisk element.

FE 20-70mm F4 G blir tilgjengelig fra februar 2023, hos et utvalg av Sony-forhandlere, til 18000 kroner.

Samtidig med lanseringen av FE 20-70mm F4 G, annonserer Sony at de også driver å utvikler en FE 300mm F2.8 GM OSS tele, som de planlegger å lansere tidlig i 2024. Noe mer håndfast enn det har vi ikke i skrivende stund.

Ananda-Joinet-sample1 DSC06585 DSC06347
<
>
© Ananda Joinet
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Årets beste kameraer 2022-2023

Før du velger nytt kamera

For å finne det rette kameraet, må man definere hva det primært skal brukes til.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde