Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Sony a7C er også et videokamera

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sonys fullformatkameraer er allerede veldig kompakte, men ingen er så nett og lett som nye Sony a7C. Et fullverdig fullformat systemkamera, uten søkeren på toppen, litt slankere, litt lettere og enda mer reisevennlig.

Men Sony har ikke slanket de tekniske egenskapene. Kameraet er basert på det velkjente a7 III, og har en 24 megapiksler fullformat bildebrikke med femaksers og femtrinns bildestabilisator, oversamplet 4K-video, 740 bilder batteritid, og opptil 10 bilder/s skuddtakt.

Sony a7 III Sonys rimeligste fullformatkamera er slett ikke noe å kimse av.


Det er også et kamera rettet mot video, like mye som stillbilder, og har en vribar pekeskjerm som kan settes i selfiestilling, som vist på bildet.

Kameraet kan kjøpes som kamerahus alene, eller som sett med den nye FE 28-60mm f4-5.6 zoomen som vist på bildet under:

Den er av typen man trekker sammen ved å vri zoomringen helt til venstre, da er den bare 45mm lang, og siden vekten er under 170 gram, er den en hendig partner til a7C.

Innvendig har kameraet den samme Bionz X prosessoren som a7 III, som kameraet slektes veldig på, og det har Sonys nyere – Real Time Tracking  – lynraske autofokus, med Sonys utmerkede øye-, ansikt-, hode-, og dyregjenkjenning, som er ekstremt bra på å holde fokus selv når motivet beveger seg.

Det er utstyrt med en 0.39-tommers OLED-søker, med 2,36 Mp oppløsning, plassert helt i hjørnet som på Sony a6600, og det fer både mikron- og hodetelefonkontakt her.

Kameraet kan også lades via USB-kontakten.

Annonse

Sony a7C har ikke styrepinne (joystick), og kun én SD-kortplass, men ellers er layouten på kameraet, forutsigbar og oversiktlig. Særlig for de som er vant til Sonys kaneraer fra før.

Det kan ta opp 4K/24p UHD-video med 100 Mbps, med 8-bits S-Log og HDR, uten beskjæring, eller 4K/30p med en 1,2 x beskjæring.

 

Sony-kameraet måler 124 x 71 x 59,7 mm, og veier 509 gram, noe som gjør a7C til det minste og letteste fullformat systemkameraet hittil. Det burde bety noe for de mange som ønsker seg et lite kamera, med egenskapene til et fullformatkamera, og som både bruker kameraet til stillbilder og video.

Sony a7C blir tilgjengelig i oktober, i sort eller sort og sølvgrått, til 24.000 kr for kamerahuset, eller 27.000 med den nye 28-60mm zoomen. Som blir tilgjengelig løst i januar 2021, til 6000 kr.

I november slipper Sony en kompakt blits som passer sammen med kameraet, den trådløse HVL-F28RM, priset til 3500 kr.

 

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.