Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Skarpere verktøy

Canon har ­klokelig holdt seg til den gamle oppskriften på nye EOS 50D, men likevel klart å gjøre nyttige ­for­bedringer.

Skrevet av / 06.01.09 - 17:15
Skarpere verktøy

Ingen grunn til å fikse noe som virker. Det later til å ha vært mottoet hos Canon under utviklingen av EOD 50D. Kameraet ser nesten 100 prosent identisk ut med 2007s EOS 40D, med knapper og ratt plassert på samme sted, og en stor 3-tommers skjerm som dominerer baksiden.

Forandringene har for det meste foregått under skallet, og Canon har risikert mye ved å klemme inn 15 megapiksler – 50 prosent flere enn EOS 40D – på en like stor CMOS-bildebrikke.

Jaget etter flere piksler ser ikke ut til å ende, og kameraet behøver slett ikke å ta bedre bilder med 15 ekstra megapiksler enn 40D med 10 Mp. Faren for kraftig økning av bildestøy kan overskygge gleden av høyere oppløsning, men Canon lover at støynivået skal være minst like lavt som på 40D.

Nye 50D har også levende søkerbilde på skjermen, som nå er oppgradert med 921 000 bildepunkter, mot 230 000 tidligere. Den høye skjermoppløsningen gjør bildevisning til en opplevelse, og bildekvaliteten ser heller ikke ut til å stå noe tilbake for den ett år eldre EOS 40D. Snarere tvert imot.

Slektskapet med Canon EOS 40D er å finne overalt på EOS 50D, som har noen viktige tekniske endringer. For eksempel en ny DIGIC IV bildeprosessor med 14-bits konvertering, som holder skuddtakten oppe på 6,3 bilder i rask rekkefølge. Til bufferen er mettet etter 60 JPEG-bilder i serie, eller 16 RAW-bilder. Godt gjort, all den tid prosessoren og bufferen skal svelge unna store bildefiler fra 15 megapiksler.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top