TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sigma dropper prisen

Sigma SD1 er et av de mest spennende systemkamerane vi ikke har testet. Men nå faller prisen til en tredjedel, og da begynner det virkelig å smake av fugl.

forfatter
Publisert 13.02.12 - 14:01

Sigma er kanskje ikke det første man tenker på når man tenker systemkamera. De er først og fremst en storprodusent av kvalitetesoptikk, men kameraene er virkelig spennende. De bruker nemlig en helt unik bildebrikke. Men først litt om de nye kameramodellene.

SD1 Merrill heter systemkameraet nå. Merrill er etternavnet til Richard Merrill, mannen bak den unike Foveon bildebrikken. Som SD1 M bruker. Til nå har kamerahuset kostet 49.995 kroner, men med lanseringen av Merrill-versjonen kuttes prisen til 15.995 kroner.

Et prisfall som er like gledelig som det er oppsiktsvekkende. For det betyr at SD1 M endelig er priset på nivå med konkurrentene.

Kameraets Foveon bildebrikke bruker tre sjikt – rødt, grønt og blått, med 15,3 megapiksler på hver.

Foveon bildebrikken har  ikke et klassisk Bayer-mønster hvor sensorene ligger ved siden av hver andre i en pikselmosaikk. I stedet har Foveon X3-brikken tre delvis transparente sjikt med R, G og B-sensorer, liggende over hver andre. Og siden Foveon-brikken ikke har et ”Bayer-mønster” trenger den heller ikke et anti-alias-filter foran for å redusere moaré i bildene. Dermed fanger sensorene opp lyset uten at glassfilteret reduserer kontrast eller skarphet.

Alt dette sitter i SD1, som er solid bygget kamera i magnesiumlegering med værtetting, og et høyt funksjonsnivå. For eksempel 11 punkts autfokus med kryssensorer, 77 segmets lysmåling og en lukker testet til 100 000 eksponeringer.

Det eneste det ikke har, er videoopptak.

Det har de to nye kompaktmodellene DP1 Merrill og DP2 Merrill, men bare i VGA-oppløsning.

De er helt like med den samme Foveon bildebrikken, men mens DP! M har et 19mm F2.8 objektiv (tilsv. 28,5mm), har DP2 M et 30mm F2.8 objektiv (tilsv. 45mm).

Begge har blitssko, og en høyoppløst skjerm på 0,9 Mp, og enkel betjening. Som forgjengerene i DP-serien, kan de lagre råfiler for etterbehandling.

Les testen av Sigma DP2 her.

Prisene på kompaktmodellene er ikke klare i skrivende stund. Følg med på fotovideo.no for oppdateringer om de nye Sigma-kameraene.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Lettere Nikon-tele med rekkevidde 400mm med innebygget stabilisator og lav vekt.
Ta opp innhold i 4K med Nikon Z30 Vloggere og innholdsleverandører har fått nytt verktøy.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend