Bilkamera

Dashbordkameraene recONE og recSMART kommer snart til Norge.
forfatter

Med et dashbordkamera har føreren tilgang til et stående øyevitne i bilen, fra øyeblikket motoren startes helt fram til kjøretøyet er parkert.

Test: Fem DAB-adaptere til bilen

Det filmer kontinuerlig alt som skjer foran bilen: trafikksituasjoner, uvanlige hendelser − eller vakre landskap langs veien. Snart kommer kameraene fra RoadEyes til Norge.

Til å begynne med kommer to modeller; recONE som er en litt enklere modell for prisbevisste, og recSMART som er mer avansert med mengder av funksjoner.

Felles for begge er innebygget Wi-Fi som gjør det mulig å ikke bare styre kameraene fra en smarttelefon, men også raskt og enkelt dele innspilte opplevelser på sosiale medier via en egen app (iOS og Android). RoadEyes tilbyr også et eget, aktivt forum for sine brukere.

Vil du også filme det som skjer bak bilen? Skaff deg både RoadEyes recSMART og recONE og montér sistnevnte bakover i bilen. De to kameraene kan kobles sammen via Wi-Fi og gi bilde-i-bilde funksjon, dvs film fra det bakovervendte kameraet vises som et miniatyr oppå den andre. Begge kan få strøm fra samme 12V-uttak.

RoadEyes recONE er et rimelig dashbord-kamera, med de viktigste funksjonene for å filme kjøringen. Foto: RoadEyes

 

RoadEyes recONE

RoadEyes recONE har et vidvinkelobjektiv (150°) og kan filme i oppløsninger opptil 1080p (1920 x 1080 piksler). Kameraet starter automatisk så fort du starter motoren.

Videofilmene lagres på et micro SD-kort (tilbehør). Når dette er fullt spilles gammelt materiale automatisk over. Du trenger altså aldri å være redd for å gå tom for minne eller kaste bort tid på å slette filer manuelt.

recONE, fakta

150° vidvinkelobjektiv
Automatisk, kontinuerlig videoopptak i full-HD (1920 x 1080 pixler)
3-akset gyrosensor aktiverer sikker lagring av 10 sekunder video ved eventuell kollisjon
Nødinnspillingsfunksjon (”Emergency Recording”)
Styres trådløst via smarttelefon. App for iOS og Android
Mulighet til å dele video og bilder til sosiale medier
Sikker skylagring er inkludert

RoadEyes recSMART har flere nyttige funksjoner, og er det mest komplette kameraet for bilen. Foto: RoadEyes

RoadEyes recSMART

recSMART kan filme i oppløsninger opptil 1440p (2560 x 1440 pixler) og starter automatisk så fort du starter motoren. Med sin kontinuerlige videoinnspilling blir den ditt eget stående øyenvitne i bilen.

Den innebygde GPS-mottakeren logger kontinuerlig bilens hastighet og kjørte veistrekning slik at du i ettertid kan gjenskape turen din på et kart. Videofilmene lagres på et micro SD-kort (tilbehør). På samme måte som recONE spiller den over gammelt materiale automatisk, når minnekortet er fullt.

recSMART har innebygd 3-akset gyrosensor som registrerer plutselige bevegelser, f.eks. en kraftig nedbremsing eller kollisjon. Når dette skjer lagres en filmsekvens innspilt fra 5 sekunder før fram til 5 sekunder etter hendelsen i en sikker mappe som ikke kan slettes. På denne måten får man automatisk materiale som kan brukes som bevis ved en eventuell ulykke.

En annen sikkerhetsdetalj er funksjonen ”Nødinnspilling” (Emergency Recording) som også lagrer 10 sekunder video i en sikker mappe. Den kan aktiveres med hjelp av en medfølgende trådløs fjernutløser, eksempelvis hvis man befinner seg utenfor bilen og det skjer noe uventet man vil dokumentere. Dette støttes også av den rimeligere recONE.

Enkel håndtering via mobilen

For å gjøre håndteringen enklere har recSMART innebygget Wi-Fi og styres fra din telefon med hjelp av appen Road-Eyes (iOS 8 og Android). Med denne kan man også dele innspilt materiale til sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter osv, eller laste det opp til en sikker, gratis skylagring som støttes av RoadEyes.

Kameraet får normalt strøm fra bilens sigarettenneruttak, men et innebygget oppladbart batteri gjør at det også kan brukes frittstående (maks 5 minutter). Å løsne det er gjort i en håndvending ettersom festet er utstyrt med en magnetisk hurtigkobling.

recSMART, fakta

Automatisk, kontinuerlig videoinnspilling i 2K (2560 x 1440 pixler)
Logger posisjon, hastighet, tid og kjørestrekning
3-akset gyrosensor aktiverer sikker lagring av 10 sekunder video ved eventuell kollisjon
Nødinnspillingsfunksjon, kan startes via medfølgende fjernutløser
Styr kameraet trådløst via smarttelefon. App for iOS og Android
Mulighet til å dele video og bilder til sosiale medier
Innebygget, oppladbart batteri
Sikker skylagring er inkludert

Pris og levering

RoadEyes kommer for levering i januar 2018 i Norge, og vil koste:

RoadEyes recONE, 899 kr
RoadEyes recSMART, 1.799 kr

focusnordic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.