Rålekkert fra Panasonic

Med det velutstyrte Lumix GX7 skal Panasonic lokke entusiastene til butikkene. Vippbar søker, wifi, pekeskjerm og en helt ny bildebrikke, er bare noe av det som gjør kameraet attraktivt.

De har laget et solid systemkamera, som ikke bare frir til entusiastene, men som også kan lokke proffene frem. Panasonic har nemlig ikke spart på noe i GX7. Som hevdes å ha omtrent tilsvarende videoegenskaper som Lumix GH3, og potensielt bedre bildekvalitet enn det meste blant kompakte systemkameraer.

Sammen med Olympus OMD (E-M5) og nevnte GH3, er dette også blant de mest avanserte kompakte systemkamerane. Den integrerte elektroniske søkeren med 2,3 Mp oppløsning, kan vippes 90 grader, kameaet har vippbar pekeskjerm, wifi og NFC (nærfeltkommunikasjon), integrert blits, integrert bildestabilisator (for første gang i et Lumix G), og 1/8000s som korteste lukkertid.

Noen kjappe spesifikasjoner fra pressemeldingen:

 

Alt dette er pakket inn i et lettmetallhus, med et stort gummiert grep, rikelig med innstillingsratt – doble faktisk, og full 1080 HD-video i 50p/24p og MP4 eller AVCHD-format i opptil 28 mbps datastrøm.

Søkeren har samme oppløsning som Olympus separate VF-4 søker (les testen i L&B 09/13), og er av OLED-type som har bedre kontrast enn LCD-søkere, og 0,7 x forstørrelse. Det burde gi et stort søkerbilde, når man legger øyet inntil okularet.

Med wifi integrert kan man enkelt overføre bilder og video til et nettbrett, smartmobil eller datamaskin, enten for sikkerhetskopiering, lagring eller senere etterbehandling og/eller deling på sosiale medier.

Baksiden har et stort gummiert felt for bedre grep, og med flere programmerbare funksjonsknapper (Fn1 osv), kan fotografen selv bestemme hvilken funksjon som skal dukke opp på skjermen for innstillingsvalg. Kameraet har blitssko, men ikke separat mikrofoninngang for videoopptak.

Noen fakta om GX7:

Panasonic sier at den nyutviklede bildebrikken på 16 Mp, har omlag 25 prosent bedre signal/støyforhold, 10 prosent bedre følsomhet, fargemetning og detaljskarphet, om man sammenligner med det første GX-kameraet, GX1 som vi tester her.

Lumix GX7 utfordrer kameraer som Samsung NX300, Sony NEX-7, Olympus OMD og FujiFilm XE-1, og er i butikkene i september, enten med den nye 14-42mm f3,5-5,6, en med nye 20mm f1,7 som man kan se i sølv på bildet over.

Når Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2, er i salg, vites ikke. Det lyssterke portrettobjektivet (tilsv 85mm) ble vist allerede på Photokina 2012 i september i fjor, og er det mest lyssterke objektivet med autfokus, til mFT-kameraer som GX7

.

 

 

Les videre
Exit mobile version