Kompakt systemkamera

Med det velutstyrte Lumix GX7 skal Panasonic lokke entusiastene til butikkene. Vippbar søker, wifi, pekeskjerm og en helt ny bildebrikke, er bare noe av det som gjør kameraet attraktivt.
Annonse
Annonse
forfatter

De har laget et solid systemkamera, som ikke bare frir til entusiastene, men som også kan lokke proffene frem. Panasonic har nemlig ikke spart på noe i GX7. Som hevdes å ha omtrent tilsvarende videoegenskaper som Lumix GH3, og potensielt bedre bildekvalitet enn det meste blant kompakte systemkameraer.

Sammen med Olympus OMD (E-M5) og nevnte GH3, er dette også blant de mest avanserte kompakte systemkamerane. Den integrerte elektroniske søkeren med 2,3 Mp oppløsning, kan vippes 90 grader, kameaet har vippbar pekeskjerm, wifi og NFC (nærfeltkommunikasjon), integrert blits, integrert bildestabilisator (for første gang i et Lumix G), og 1/8000s som korteste lukkertid.

GX7k_front_H_H020A

Noen kjappe spesifikasjoner fra pressemeldingen:

 • Nyutviklet bildebrikke 16.0 MP LIVE MOS
 • Venus Engine bildeprosessor
 • ISO-innstillinger Auto / Intelligent ISO 125 – 25600
 • AF-modus: Face detection / AF Tracking / 23-area-focusing / 1-area-focusing / Pinpoint
 • Videoopptak: Full HD 1920 x 1080 50piAVCHD Progressive og MP4 med stereolyd
 • LCD-skjerm: 7.5cm, 3:2 Aspect / Wide-viewing angle /Approx. 1040K dots
 • LVF: Approx.1.39x / 0.7x (35mm camera equiv.) magnification, high color reproduction of approximately 100% using AdobeRGB, 100% field of view and eyepoint of approximately 17.5 mm
 • Størrelse: 122.60 x 70.7 x 43.3 mm (excluding protrusions)
 • Vekt: Approx. 402g (hus, batteri og SD-kort)
 • Input/output: USB 2.0 High Speed Multi, miniHDMI, TypeC / VIERA Link, internal stereo microphone, monaural speaker

 

Annonse

GX7_Magnesium_body_slant

Alt dette er pakket inn i et lettmetallhus, med et stort gummiert grep, rikelig med innstillingsratt – doble faktisk, og full 1080 HD-video i 50p/24p og MP4 eller AVCHD-format i opptil 28 mbps datastrøm.

Søkeren har samme oppløsning som Olympus separate VF-4 søker (les testen i L&B 09/13), og er av OLED-type som har bedre kontrast enn LCD-søkere, og 0,7 x forstørrelse. Det burde gi et stort søkerbilde, når man legger øyet inntil okularet.

GX7s_back_slant_LCD_2

Med wifi integrert kan man enkelt overføre bilder og video til et nettbrett, smartmobil eller datamaskin, enten for sikkerhetskopiering, lagring eller senere etterbehandling og/eller deling på sosiale medier.

Annonse

Baksiden har et stort gummiert felt for bedre grep, og med flere programmerbare funksjonsknapper (Fn1 osv), kan fotografen selv bestemme hvilken funksjon som skal dukke opp på skjermen for innstillingsvalg. Kameraet har blitssko, men ikke separat mikrofoninngang for videoopptak.

GX7k_back

Noen fakta om GX7:

 • Integrert bildestabilisator
 • Innstillingshjul foran og bak
 • Vippbar 2.3 Mp OLED-søker med øyesensor
 • Focus peaking (markering)
 • Integrert Wi-Fi med NFC
 • Magnesium-legert kamerahus
 • 1/8000s maks lukkertid, 1/320s blitssynk
 • 5 bps maks og 4,3 bps skuddtakt med fokussporing
 • Mekanisk lukker, elektronisk i stillemodus

GX7s_slant_H_H020A_LVF_PopUp

Panasonic sier at den nyutviklede bildebrikken på 16 Mp, har omlag 25 prosent bedre signal/støyforhold, 10 prosent bedre følsomhet, fargemetning og detaljskarphet, om man sammenligner med det første GX-kameraet, GX1 som vi tester her.

Annonse

Lumix GX7 utfordrer kameraer som Samsung NX300, Sony NEX-7, Olympus OMD og FujiFilm XE-1, og er i butikkene i september, enten med den nye 14-42mm f3,5-5,6, en med nye 20mm f1,7 som man kan se i sølv på bildet over.

GX7_top

Når Leica DG Nocticron 42.5mm f1.2, er i salg, vites ikke. Det lyssterke portrettobjektivet (tilsv 85mm) ble vist allerede på Photokina 2012 i september i fjor, og er det mest lyssterke objektivet med autfokus, til mFT-kameraer som GX7

leica_lumix_g_nocticron.

 

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Nyeste lekkasje avslører nesten alt.
Kommer med nytt kamerasystem.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.