Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Panasonic Lumix S 24mm f1.8

Værtettet 24mm for landskap og gatefoto.

Skrevet av / 01.09.21 - 09:00
Panasonic Lumix S 24mm f1.8

Den fjerde i rekken er klar, Panasonic Lumix S 24mm f1.8, fyller inn rekken av til sammen fire kompakte objektiver med fast brennvidde. Og god lysstyrke. De fire Lumix S-objektivene, S 85, S 50, S 35 og den nye S 24, har alle f1.8 som lysstyrke. De veier nesten det samme, og måler det samme i diameter og lengde.

Med den nye Lumix S 24mm f1.8 dekker de fire over de mest brukte brennviddene fra landskap til portrett, og ikke nok med det, Panasonic planlegger også en enda bredere vidvinkel enn 24mm, med tilsvarende god lysstyrke.

De avslører også at en vidvinkelzoom med god lysstyrke, er under utvikling, men enn så lenge er brennviddeområdet og andre data ikke kjent.

Den nye Panasonic Lumix S 24mm f1.8 er altså like stor som de tre andre objektivene i samme serie, og værtettet og frostsikret. Objektivet måler 82 mm i lengden, det er 73,6 mm bredt og bruker 67 mm filtre. Vekten er oppgitt til 310 gram.

Panasonic sier at 24-en er godt egnet til video og at fokuspusting er eliminert. Autofokusen gjøres med stillegående lineære motorer, og innvendig sørger en konstruksjon med tre asfæriske linselemenenter, og avrundede blenderlameller, for høy skarpet med lite fortegning og feilbrytning, og myke bakgrunner (bokeh).

Panasonic Lumix S 24mm f1.8 er priset til 10990 kr.

Les også Lett og skarp 85mm for Panasonic fullformat Panasonics første portrettobjektiv for fullformat, treffer blink med god skarphet og null fortegning.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Kompakt kamera for vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera legger til videoblogging

Canon senker prisen med EOS R100

Kompakt kamera for bloggere

Dette kameraet har mange ventet på

Scroll to Top