Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Panasonic Lumix BGH1 videokamera

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Kanskje har det vært lite å velge mellom i segmentet mellom GoPro-kameraer og Canon, Sony og Panasonics proffkameaer for videobruk. I så fall bør dette kameraet klare å fylle hullet.

Panasonic Lumix BGH1 måler under 10 cm i alle retninger, og veier drøyt 500 gram pluss objektiv. Det er med andre ord lite nok til å kunne brukes mange plasser. Droner er én mulighet, men det kan også kobles sammen opp til 12 stykker og styres sentralt, og strømme opptak live.

Panasonic Lumix GH5S Panasonic Lumix GH5S er et unikt systemkamera, med rendyrkede egenskaper for proffvideo.

Innvendig sitter det en 10,2 Mp bildebrikke i Micro Four Thirds-format, som har opptil 51200 ISO følsomhet, 13 trinns dynamikkområde med V-LogL, og det kan ta opp 4:2:0 10-bit C4K/50p på optil to SD-minnekort, eller sende ut C4K 4:2:2 10-bit ut via HDMI til en ekstern opptaker.

Kameraet har den samme Dual Native ISO-teknologien som Panasonic bruker på proffkameraene i Varicam-serien, som bruker to ulike ISO-verdier for redusere støy.

Det støtter også gammakurver som passer med ITU-R BT.2100, det har Hybrid Log Gamma (HLG) tilgjengelig i menyen under Photo Style, og kan skyte Cinema 4K eller 4K HEVC/H.265 med HLG med redusert bitrate.

Kameraet har også variabel frame rate, opptil 2340 fps i Full HD, og det har fått deep learning teknologi som gjenkjenner objekter som dyr, mennesker, spesielt ansikter, øyne og kropp, for mer presis autofokus under opptak.

Kameraet er priset til 25990 kr.

Fra pressemeldingen:

・Supporting anamorphic lens (4:3)
・Tally lamps (front 1 and rear 1), a network connection lamp
・Φ3.5 Audio (in/out) jack compatible with XLR microphone DMW-XLR1
(sold separately)
・Generic remote control unit φ2.5mm
・2.4GHz Wi-Fi connectivity and Bluetooth 4.2 (BLE)
・Bundled accessories including a Cable lock band, AC adapter and AC cable
・Remote camera control using application software (LUMIX Tether for
Multicam*² and LUMIX Sync)
・Tethered photo shooting with LUMIX Tether for Multicam*² software
・A SDK*3 (Software Development Kit) for camera control via USB will be
provided for free.

Annonse
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Perfekt for drone- eller studiobruk.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.