Nyhet

Panasonic Lumix BGH1 videokamera

Perfekt for drone- eller studiobruk.
forfatter

Kanskje har det vært lite å velge mellom i segmentet mellom GoPro-kameraer og Canon, Sony og Panasonics proffkameaer for videobruk. I så fall bør dette kameraet klare å fylle hullet.

Panasonic Lumix BGH1 måler under 10 cm i alle retninger, og veier drøyt 500 gram pluss objektiv. Det er med andre ord lite nok til å kunne brukes mange plasser. Droner er én mulighet, men det kan også kobles sammen opp til 12 stykker og styres sentralt, og strømme opptak live.

Panasonic Lumix GH5S Panasonic Lumix GH5S er et unikt systemkamera, med rendyrkede egenskaper for proffvideo.

Innvendig sitter det en 10,2 Mp bildebrikke i Micro Four Thirds-format, som har opptil 51200 ISO følsomhet, 13 trinns dynamikkområde med V-LogL, og det kan ta opp 4:2:0 10-bit C4K/50p på optil to SD-minnekort, eller sende ut C4K 4:2:2 10-bit ut via HDMI til en ekstern opptaker.

Kameraet har den samme Dual Native ISO-teknologien som Panasonic bruker på proffkameraene i Varicam-serien, som bruker to ulike ISO-verdier for redusere støy.

Det støtter også gammakurver som passer med ITU-R BT.2100, det har Hybrid Log Gamma (HLG) tilgjengelig i menyen under Photo Style, og kan skyte Cinema 4K eller 4K HEVC/H.265 med HLG med redusert bitrate.

Kameraet har også variabel frame rate, opptil 2340 fps i Full HD, og det har fått deep learning teknologi som gjenkjenner objekter som dyr, mennesker, spesielt ansikter, øyne og kropp, for mer presis autofokus under opptak.

Kameraet er priset til 25990 kr.

Fra pressemeldingen:

・Supporting anamorphic lens (4:3)
・Tally lamps (front 1 and rear 1), a network connection lamp
・Φ3.5 Audio (in/out) jack compatible with XLR microphone DMW-XLR1
(sold separately)
・Generic remote control unit φ2.5mm
・2.4GHz Wi-Fi connectivity and Bluetooth 4.2 (BLE)
・Bundled accessories including a Cable lock band, AC adapter and AC cable
・Remote camera control using application software (LUMIX Tether for
Multicam*² and LUMIX Sync)
・Tethered photo shooting with LUMIX Tether for Multicam*² software
・A SDK*3 (Software Development Kit) for camera control via USB will be
provided for free.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.