Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nikon NIKKOR Z 600mm f4 TC VR S

Ekstrem supertele med ekstrem pris.

Skrevet av / 02.11.22 - 08:59
Nikon NIKKOR Z 600mm f4 TC VR S

Med den nye Nikkor Z 600mm f4 TC VR S, fyller Nikon på med proffobjektiver til den speilløse Nikon Z-serien. Akkurat denne er nok rettet mot fotografer som trenger en lyssterk supertele på et Nikon Z9.

Den nye 600-en er rå på så mange måter. Brennvidden er bare én av dem, men lysstyrken på f4 er svært bra for et objektiv av denne typen. Med innebygget 1,4 x telekonverter kan man endre brennvidden til 840mm f5,6 med et flikk på en bryter.

Den ekstreme telen har innebygget bildestabilisering opptil fem trinn, eller 5,5 trinn på et speilløst Nikon-kamera med Synkron VR.

Det er selvsagt værtettet og bygget for proffbruk, men det er ikke særlig tungt størrelsen tatt i betraktning. Vekten tipper så vidt 3,2 kilo, og Nikon mener at objektivet lett går ned i en fotobag man kan ta som håndbagasje.

Det finnes programmerbare funksjonsknapper på siden av objektivet, som også leveres med et vribart stativfeste, som er stedet hvor objektivets tyngdepunk ligger.

Foto: Nikon

 Z 600mm f/4 TC VR S er i salg fra 24. november til 180.000 kr. 

Uken etter, 1. desember slippes fjernkontrollgrepet MC-N10 til 4990 kr. Det er en kombinasjon av fleksibelt håndgrep og fjernkontroll for speilløse Nikon-kameraer.

MC-N10 lar filmfotografen styre kameraets opptaksfunksjoner for en mer hensiktsmessig betjening under opptak.

Foto: Nikon

Grepet er kompatibelt med Z 7II og Z 6II på lanseringstidspunktet. En firmware-oppgradering er nødvendig for å styre Z 9 med MC-N10.

 

Nikon NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Den er kompakt og lett for en 400mm f2.8, men koster.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top